garyandfisher Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Hej hej wszystkim! Planuję zbudować rower z części, które mam w warsztacie. Jedną z takich części jest tylna przerzutka GRX RD-RX400. Chcę zbudować rower z płaską kierownicą, więc potrzebuje manetki 10s. Podpowiedzcie proszę, jaka manetka do plaskich kierownic obsłuży tego GRXa ? Dzięki! Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Cześć, Dokumentacja Shimano wskazuje tylko jedną manetkę i jest to SL-4700. https://productinfo.shimano.com/en/compatibility/C-454 Cytuj
garyandfisher Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu Nie podejdzie żadna 10-rzędowa manetka na przykład xt ? Słyszałem też coś o specyficznym ciągu tej przerzutki? Cytuj
Greg1 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Napędy mtb i szosowe/grawelowe powyżej 9 rzędów mają inny ciąg linki. Do 9 rzędów włącznie są kompatybilne. Nawet był taki fitness na GRX-ie 2x10, Cube SL Road Pro i miał on manetki SL-4700 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi