Skocz do zawartości
  • 0

Napęd mieszany SRAM Eagle.

Pytanie

Gość Błażej
Napisano

Witam wszystkich forumowiczów.

Proszę o radę ponieważ mam dylemat. Posiadam Treka na napędzie SRAM SX. Liczyłem, że napęd dobrze ustawiony bedzie zdawał egzamin...otóż nie. Planuję kombinację typu: przerzutka i manetka SRAM X01 EAGLE, kaseta SRAM GX EAGLE 12-rzędów 10-52, korba i zębatka zostaje SRAM SX. Co myślicie o takim połączeniu i czy po montażu i wyregulowaniu będzie pracować płynnie. Z góry dziękuję za pomoc.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Zapewne jeszcze do zestawu trzebaby doliczyć bębenek/piastę/ całe koło tylne, bo kaseta GX z małą zębatką 10 wymaga bębenka XD a obecnie z kasetą od 11 masz zapewne HG..

• 0
Gość Błażej
Napisano

Przejście na shimano wymagałoby (tak mi się wydaje) wymiany całego napędu, a chciałbym zostawić korbę. Zastanawiam się również czy nie zmienić tylko przerzutki z manetką, tylko pewnie nie wykorzystałbym jej w pełni na kasecie 11-50.

• 0
Napisano

Korba mogłaby spokojnie zostać.

Nie do końca rozumiem rozpiętości kaset - to w końcu 11-50 Ci wystarcza czy nie? Bo jeżeli tak to zmień tylko przerzutkę i manetkę na GX i po problemie.

• 0
Gość Błażej
Napisano

No to już wszystko (a przynajmniej większość) wiem. Dziękuję za pomoc...działam. Pozdrawiam wszystkich. 

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...