rgr Napisano 17 Października Napisano 17 Października Witam wszystkich! Zakupiłem blat nr 2 (przeskakuje, po wymianie łańcucha na YBN S8 dalej przeskakuje), ale po zdemontowaniu osłony okazało się, że wszystkie blaty są zespawane ze sobą i "panie, tylko całość". Znalazłem naklejkę "FC-M311". Dla mnie laika to nowość, w drugim rowerze blaty są na śrubki i sądzilem, że tak jest wszędzie Po szybkim google okazało się, że mam 3 wyjścia: 1. Tani Tourney FC-TY301 za ok. 60zł. 2. Ten Altus co mam za ok. 100zł. 3. Acera FC-M361 z wymiennymi blatami za ok. 150zł. Są też opcje 3a i 3b: Takie używki M361 za 50-70zł (zdjęcia niżej). W sumie blat nr 2 już i tak mam, więc mogę wymienić jeżeli te ze zdjęć wyglądają średnio A może zamiennik innej firmy? Co szanowne grono by zrobiło? (Rozwiązanie ekonomiczne, ale nie tandetne ) Aha, pacjent to Kross Evado 1.0 21" -- już ma sporo lat, blaty to 28/38/48. 1. Cytuj
uzurpator Napisano 17 Października Napisano 17 Października Co to zespawanie - ja tu normalne śruby widzę. Cytuj
marvelo Napisano 17 Października Napisano 17 Października Biorąc pod uwagę, że TY301 można kupić obecnie nawet poniżej 50 zł (FCTY301 48/38/28T 6-8rz 170mm czarny - Biostern), do zwykłego roweru nie widzę sensu kupowania korby z wymiennymi zębatkami. Jakość korb Tourney jest w zupełności wystarczająca. Miałem je w rękach i montowałem koledze (wersja 42/34/24) i byłem zaskoczony, jak sztywne są zębatki na boki i jak ładnie zmieniają przełożenie. M311 moim zdaniem nic nie wnoszą (a nawet są nieco cięższe), a w tych z wymiennymi zębatkami średni blat kosztuje tyle co cała TY301. Zaoszczędzoną kasę lepiej włożyć w dobre opony. 6 minut temu, uzurpator napisał: Co to zespawanie - ja tu normalne śruby widzę. Bo to jest ta korba z ogłoszenia, do kupienia. FC-M311 ma blaty niewymienne. korba FC-M311 170mm 48t z osłoną czarna - Biostern 1 Cytuj
rgr Napisano 19 Października Autor Napisano 19 Października Dzięki za odpowiedź, tak więc będzie TY301 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi