aslaan Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Cześć, Planuję zmienić kierownicę z 740mm, back sweep 9*, rise 25mm na coś bardziej ergonomicznego. Mostek 70mm 6*, Kupiłem kiedyś ergotec m-bar sport, 14*, rise 0mm, ale nie zwróciłem uwagi na gięcie, przez co jest bardziej wysunięta w przód od obecnej i nie jest zbyt wygodnie. Nie chcę za bardzo kupować innej, a tej nie zwrócę po ponad miesiącu, bo dopiero wczoraj przymierzyłem. - Ergotec M-Bar Sport Czy lepiej zmienić mostek na któryś z poniższych: - Ergotec High Bass 45* 55mm - Ergotec Swell-RE, wersja 80mm Czy kierownicę, np na ergotec ergo, back sweep 16*, up sweep 5* , rise 30mm: - Ergotec Ergo, wersja 700mm Czy różnica w pozycji będzie duża pomiędzy m-bar sport i mostkiem 55mm 45* a ergotec ergo i obecnym mostkiem 70mm? Kierownicę planuję skrócić na ok. 700mm, jeśli ma to znaczenie Cytuj
KSikorski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nikt Ci na to pytanie nie odpowie, bo tylko Ty jesteś sobą. Ja na przykład nie toleruję kierownic o dużym gięciu, 5 do 9 stopni jest w porządku, więcej absolutnie nie. Z mojej perspektywy rozpatrywanie backweep`u 16 stopni to jakiś absurd, ale podejrzewam że są ludzie z takim zakresem ruchu stawów że im to pasuje. Co do różnic - możesz sobie to szybko narysować posługując się wiedzą z matematyki z szkoły podstawowej lub korzystając z jakiegoś darmowego szkicownika typu librecad. Cytuj
Greg1 Napisano 1 minutę temu Napisano 1 minutę temu Co prawda kierownicę już masz więc po ptakach ale żeby sprawdzić swoje optymalne, ergonomiczne wygięcie musiałbyś wziąć dwa patyki/rurki/drążki długości około 40-50 cm, coś a'la pałeczki do perkusji, czwycić je jak kierownicę, zamknąć oczy, wyciągnąć ręce przed siebie, lekko się pochylić, żeby przyjąć pozycję jak na rowerze, otworzyć oczy, zobaczyć jak się ułożyły pałeczki/rurki i jakoś to pomierzyć 😁 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi