braders2 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Hej, Moja mama poszukuje roweru. Ma 60 lat i wzrost ok 165cm. Teren bardziej górzysty więc fajnie jakby miał przerzutki. Dobrym atutem roweru byłoby również waga. Im lżejszy tym lepszy. Wydaje się że w terenie bardziej nada się rower trekkingowy. Czy dobrze myślę? Jeżeli chodzi o ramę to super jakby była coś konstrukcji jak na obrazku https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRknsoWMckYc4Wkn6KguwY3y097r1Iy7WVEQdLN11shxw&s=10 Czy w cenie do 1200zł byłoby coś godnego uwagi? Pozdrawiam Edytowane 2 godziny temu przez braders2 Cytuj
StrayRider Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Pytanie: ile tych kilometrów do przejechania? jakie drogi: czy tylko asfalt, czy też drogi gruntowe? jak z obsługa biegów?(przerzutka tył + przerzutka przód, lub tylko tył, lub biegi w piaście) Może warto pomyśleć, aby poszukać coś lokalnie z rowerów używanych w tym stylu? ( 1 , 2 ) Przykładowe z nowych, ale to w takim budżecie będą kompromis(wyższa waga, gorszy napęd, konieczna regulacja itd.): INDIANA Trekker TRACK 2 D Cytuj
braders2 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Dzięki za odpowiedź Drogi myślę że asfalt i gruntowe. Raczej rekreacyjnie max 10km. Co do biegów myślę że albo tylko z przodu albo z tylko w tyle byłoby ok. Czy duża jest różnica w wadze między Twoimi propozycjami rowerów używanych a nowych? Edytowane 1 godzinę temu przez braders2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi