soulafein Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Witam. Zakupiłem używany amor RockShox Recon 351 Solo Air na koła 26. Zacząłem powoli go rozbierać i w oczy rzucił mi się stan górnych lag. Czy coś można z tym zrobić? Wodny papier ścierny, żeby nie pozdzierać reszty a wyrównać? Nie wiem jak dalej będzie z amorem jak dobiorę się do komory powietrznej i tłumika, ale chcę reanimować ten amor, w projekcie retro MTB XC 26 dla dziecka, które i tak nie będzie skakało Cytuj
chudzinki Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Kupiłeś go jako uszkodzony? Nie było tego widać przed rozebraniem? Cytuj
soulafein Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Kupiłem opisany jako sprawy, na zdjęciach nie było widać lagów bo te przetarcia dopiero widoczne były po rozmontowaniu, dolne golenie opisano jako porysowane (true). Z racji tego, że osoba nie odpowiada na dalsze pytania to jednak nie do końca było uczciwe. Raczej kiepsko był serwisowany. Natomiast moje pytanie co z tym fantem można jeszcze zrobić. Pomyślałem o wodnym papierze, żeby choć trochę wyrównać, mam narzędzia, smary i mogę się pobawić. I chciałbym uzyskać informacje co najwięcej (oprócz wymiany) można zrobić. Cytuj
chudzinki Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Nieźle... Jeżeli są tam wżery to kiepsko to widzę bez uzupełnienia ubytków. Jeżeli to narośl to możesz próbować wodnym, bo gorzej nie będzie 🙂. 1 Cytuj
Galvatron Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Przy takim stanie górnych goleni ten widelec nadaje się raczej tylko na złom. 1 Cytuj
soulafein Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 9 godzin temu, chudzinki napisał: Nieźle... Jeżeli są tam wżery to kiepsko to widzę bez uzupełnienia ubytków. Jeżeli to narośl to możesz próbować wodnym, bo gorzej nie będzie 🙂. No właśnie trochę małych wżerków było, ale więcej chyba przyklejonego brudu. W każdym razie użyłem wodnego papieru 2000 (bo co miałem do stracenia) i jestem zadowolony z efektu. Jest gładko, może troszeczkę mniej ślisko niż w pozostałych miejscach, ale nic nie haczy pod palcami. Mam zestaw serwisowy od Rockshoxa i wymieniam oringi, gąbki i uszczelki i miejmy nadzieję, że nic nie będzie ciekło. Trochę miłości i dziecko będzie zadowolone, bo Suntour M3030 to padaka. Dzięki za wiarę w reanimację 😜 7 godzin temu, Galvatron napisał: Przy takim stanie górnych goleni ten widelec nadaje się raczej tylko na złom. Papier wodny 2000 dał dla mnie zadowalający efekt, jeszcze go nie spisuję na straty 😎 Cytuj
Turysta05 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Zaintrygował mnie aspekt ekonomiczny takiej reanimacji amorka, @soulafein możesz zdradzić ile kosztowała ta używka, a potem zestaw naprawczy? Robocizny nie liczmy😉, bo to miła zabawa dla hobbystów, sam tak robię🙂. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi