mlody770 Napisano Poniedziałek o 20:36 Napisano Poniedziałek o 20:36 Dzień dobry. Pacjent to Trek Top Fuel 9.9 rok 2019 albo 2020 . Objawy - zatarte, ale obracające się i hałasujące łożyska plus połamane te pierścienie na osi korby. Korba to Truvativ Dub Szerokość mufy 92 Średnica osi korby 28,99 Proszę o pomoc szanownych użytkowników forum o doradzenie mi jaki mam tam zainstalować suport ( najlepiej model ). Bo na dwóch największych infoliniach, panowie i panie nie potrafili tego zrobić. Na C.R. pan się motał i zaproponował coś co jest dostępne za 10 dni a jak chwilę poszukałem na własną rękę to wydaje mi się. że znalazłem coś z taką samą specyfikacją. Proszę o pomoc bo jest to trochę trudniejsze niż myślałem. Cytuj
cervandes Napisano wczoraj o 05:47 Napisano wczoraj o 05:47 Jeszcze by się przydała wiedza odnośnie średnicy osadzenia press fita. Zakładając, że 41mm, to wtedy chyba ten: https://sklep.token-polska.pl/suport-bb4129sr-p-603.html Cytuj
mlody770 Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu Suport kupiony. Pojawił się kolejny problem z wybiciem tego ustrojstwa. Zakupiłem wybijak Prox yc 25bb. Z moich doświadczeń z tą mufą powiem, że się nie nadaje ten przyrząd do wybicia. Strasznie ciężko to osadzić w taki sposób aby pewnie się opierały te 3 blaszki na wewnętrznej stronie łożyska. Jednak da radę to zrobić. Dodatkowym czynnikiem może być to, że ten suport jest zapieczony w jakiś sposób. Zastanawiam się nad kupnem narzędzia, które eliminuje użycie młotka. Bitul bb121 . Wygląda zgrabnie i pewnie, natomiast jeśli ten suport jest zapieczony to pytanie czy sobie poradzi z tym. Bo średnica to 44 więc zostaje około 1mm na oparcie tej blaszki o mufe. Producent twierdzi, że to wystarczy do pewnego oparcia się . Szczerze nie chce mi się w to trochę wierzyć . Macie jakieś pomysły na zapieczony suport i wybicie bądź wyprasowanie go Takim o to sprzętem z tym walczę Cytuj
StrayRider Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Może kwestia narzędzia? Park Tool BBT-90.3(są też "zamienniki" innych firm o takiej samej konstrukcji) Cytuj
mlody770 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Wydaje mi się, że ten będzie lepszy. Na tych filmach wszystko tak łatwo schodzi. U mnie, naprawdę przypierniczyłem tym młotkiem i nie drgnęło nawet. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi