Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry. Pacjent to Trek Top Fuel 9.9 rok 2019 albo 2020 . Objawy - zatarte, ale obracające się i hałasujące łożyska plus połamane te pierścienie na osi korby.

Korba to Truvativ Dub 

Szerokość mufy 92

Średnica osi korby 28,99

Proszę o pomoc szanownych użytkowników forum o doradzenie mi jaki mam tam zainstalować suport ( najlepiej model ). Bo na dwóch największych infoliniach, panowie i panie nie potrafili tego zrobić. Na C.R. pan się motał i zaproponował coś co jest dostępne za 10 dni a jak chwilę poszukałem na własną rękę to wydaje mi się. że znalazłem coś z taką samą specyfikacją. Proszę o pomoc bo jest to trochę trudniejsze niż myślałem. 

Napisano

Suport kupiony. Pojawił się kolejny problem z wybiciem tego ustrojstwa. Zakupiłem wybijak Prox yc 25bb. Z moich doświadczeń z tą mufą powiem, że się nie nadaje ten przyrząd do wybicia. Strasznie ciężko to osadzić w taki sposób aby pewnie się opierały te 3 blaszki na wewnętrznej stronie łożyska. Jednak da radę to zrobić. Dodatkowym czynnikiem może być to, że ten suport jest zapieczony w jakiś sposób. Zastanawiam się nad kupnem narzędzia, które eliminuje użycie młotka. Bitul bb121 . Wygląda zgrabnie i pewnie, natomiast jeśli ten suport jest zapieczony to pytanie czy sobie poradzi z tym. Bo średnica to 44 więc zostaje około 1mm na oparcie tej blaszki o mufe. Producent twierdzi, że to wystarczy do pewnego oparcia się . Szczerze nie chce mi się w to trochę wierzyć . Macie jakieś pomysły na zapieczony suport i wybicie bądź wyprasowanie go 

IMG_20250916_160545783_HDR~2.jpg

IMG_20250916_144938101_HDR~2.jpg

Takim o to sprzętem z tym walczę 

IMG_20250916_210331~2.jpg