Pietrash Napisano wczoraj o 04:35 Napisano wczoraj o 04:35 Cześć wszystkim? Mam pytanie odnośnie amortyzatora FOX, dodam że jest to mój pierwszy amortyzator tej marki. W nowym rowerze kupionym online mam problem z zaciskiem hamulcowym, nie można go ustawić w takiej pozycji aby nie ocierał o tarczę. Dzisiaj podszedłem do tematu jeszcze raz i po zdemontowaniu całego zacisku zobaczyłem coś czego wczoraj nie zauważyłem, a mianowicie amortyzator ma chyba naprawiany otwór pod śrubę zacisku? Czy może to być problemem w precyzyjnym ustawieniu zacisku, oraz czy to normalne że w nowym rowerze montuje się naprawiany amortyzator? c Cytuj
cervandes Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Moim zdaniem nie pytaj tutaj, pytaj Gregorio, Spider Suspensions itp. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 22 godziny temu Mod Team Napisano 22 godziny temu 3 godziny temu, Pietrash napisał: nie można go ustawić w takiej pozycji aby nie ocierał o tarczę. Czy tarcza ma bicie? Cytuj
Pietrash Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Gdy kręciłem kołem i świeciłem lampką na zacisk to można zaobserwować bicie tarczy. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 22 godziny temu Mod Team Napisano 22 godziny temu Większość tarcz ma bicie, ale zazwyczaj na tyle małe ze da się zacisk wyregulować. Ale czasem na tyle duże że się nie da. \jeśli z tyłu jest ok i tarcze tej samej wielkości możesz tarcze podmienić i zobaczyć jaki to da rezultat. Cytuj
Pietrash Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Z tyłu jest cisz i działa idealnie, niestety tarcza z tyłu to 180. Cytuj
ArtGD Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Na zdjęciu wygląda na helicoil. Jeśli drugi otwór na śrubę wygląda inaczej, to ten na pewno był naprawiany. Jeśli krzywo rozwiercili otwór, to teraz może być problem z ustawieniem zacisku. Niby powinno to trzymać, ale jak mi by się trafił taki rower, to bym go zwrócił. Cytuj
Pietrash Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu (edytowane) Napisałem do sklepu i poczekam na odpowiedź, drugi otwór wygląda inaczej. Udało mi się ustawić tarczę równo ale podczas jazdy momentami ociera, raz mocniej raz lżej. Ogólnie jakoś dziwnie pracuje ten przedni hamulec, może ta magura jest jakaś kiepska. Z hamulcami Shimano w innych rowerach nie mam problemu wszystkie pracują idealnie. Edytowane 13 godzin temu przez Pietrash Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi