izusek Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Hej Chciałem dla narzeczonej zmienić opony z przodu i z tyłu, ponieważ na stromych podjazdach często jej tylnie koło boksuje, traci przyczepność(musi się mocno nachylać do przodu z powodu stromizn). Przednie też potrafi uciekać. Dużo podjazdów jak i zjazdów z luźnymi kamieniami, czasem zapadającymi się jak piasek. Ogólnie tereny alpejskie. Rower to Cube Stereo Hybrid ONE77 HPC SLX 800, aktualne opony Schwalbe Magic Mary, Addix Soft, Super Trail, Kevlar, 2.4, Schwalbe Tacky Chan, Addix Soft, Super Gravity, Kevlar, 2.4 obręcze: Newmen Performance 30, 28/32 Spokes (Base/Strong), 15x110mm / 12x148mm, Tubeless Ready Na razie myślałem nad : przód Schwalbe Magic Mary Gravity Pro Radial 29x2,50" TLR Addix Ultra Soft E-50 Faltreifen tył Schwalbe Albert Gravity Pro Radial 27,5" TLR Addix Soft E-50 Faltreifen Drugi zestaw przód Maxxis Assegai WT 29x2,50" DD TR 3C MaxxGrip 120x2 E-25 Faltreifen tył Maxxis Assegai WT 27,5x2,50" DD TR 3C MaxxGrip 120x2 E-25 Faltreifen Macie jakieś pomysły? Z tyłu mam 27,5 oraz chciałbym zwiększyć rozmiar z 2,4 na 2,5. Nie wiem czy na tył 2,6 nie będzie już przesadą Pozdrawiam Cytuj
Maciorra Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Na Schwalbe się nie znam, ale co do Maxxisów to mieszanka MaxGrip z tyłu długo nie pożyje. Jeśli 3C to na tył lepiej dać MaxTerra. Z bieżników to może na tył wrzuć starego dobrego DHR2? Ta opona sobie przyzwoicie radzi w każdych warunkach. Cytuj
itr Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Nie wiem, nie byłem nigdy mniejszą od siebie kobietą, ale problem chyba jest w braku techniki i elektrycznym dopalaniu, a nie w oponach. Może w zbyt wysokim ciśnieniu. Czy zmiana na szersze pomoże ? Dla mnie różnica jest między np 2,4 a 3,0 Między 2,4 a 2,5 czy 2,8 a 3.0 to homeopatia. Czy wymienione opony przetestowałeś samemu na rowerze przyszłej żony ? Jakie ciśnienie wbijacie ma tył? Wrzucenie mega traktora może dać ulgę na podjazdach , a na Uou tubie jest sporo zestawień opon Maxxis z wszystkimi za i przeciw. Maglują, sprawdzają opisują. Sam mam tyły Agressora i Forekastera, opony jak opony. Ważniejsze od bieżnika wydaje się mleko i dobre ciśnienie. 2 Cytuj
sky87 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu @itr z tą różnicą opon bywa różnie. Mam assegai 2,5 i 2,6. Ten drugi ma wyższe i szersze klocki i ogólnie nawet na pierwszy rzut oka jest masywniejszy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi