Favashi Napisano wczoraj o 13:05 Napisano wczoraj o 13:05 Cześć, poszukuje roweru damskiego na wzrost 171 cm. Rower do użytku po ścieżkach miejskich oraz drogach gruntowych / szutrowych do jazdy rekreacyjnej tak do 40 km. Wyposażenie w błotnik i bagażnik. Myślałam o KROSS Trans 2.0 ale nie wiem czy to dobry wybór. Proszę o polecenia. Cytuj
StrayRider Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Warto pomyśleć czy do "jazdy rekreacyjnej" gdy wybiera się czas i pogodę, na pewno są potrzebne błotniki i bagażnik, a nie lepiej coś lżejszego - w tym stylu: Kands Canavaro Kross Evado 3.0 TABOU FLOW 1.0 A jeśli poszukiwany rower to "typ" jak KROSS Trans 2.0 to warto dołożyć do wersji 3.0 KROSS TRANS 3.0 Cytat (...) tak do 40 km. Dodatkowe pytanie, w jakim średnim tempie/prędkość na planowane trasy? Czy potrzebny będzie napę 3x z dużym blatem z przodu? (48T - można mieć prędkość rzędu ~30km, ale to trzeba mieć "wytrenowaną nogę") Cytuj
Favashi Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu Dotychczas użytkowany był tani rower miejski no name. Prędkość wychodziła średnio 17-20km/h więc myślę, że u mnie max do 25. Ma być to jazda bardziej rekreacyjna, rower pewnie też posłuży do wyskoczenia do sklepu itp. I nie zawsze wstrzelę się w okno pogodowe i zdarza mi się poruszać w deszczu czy po mokrej nawierzchni. Wizualnie najbardziej odpowiada mi Kross Trans. Myślę, że górną granicą będzie 2.5k za rower. Jeśli jest coś lepszego niż Kross Trans 3.0 w zwiększonym budżecie to chętnie spojrzę na propozycje. Cytuj
RabbitHood Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu https://www.decathlon.pl/p/rower-crossowy-riverside-500-z-hamulcami-tarczowymi/_/R-p-300777 Jeśli się upierasz nad błotnikami i bagażnikiem to w declu ci założą. Cytuj
keltu Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu https://sportano.pl/p/687507/rower-crossowy-damski-attabo-sano-4-0-28-szary Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi