luker7 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Jest sens oddawać piaste z luzami na gwarancje ? Pacjent to Shimano fh-mt410-b używany 9 miesięcy. Co tam się psuje według waszej wiedzy? Zastanawiam się czy podjąć się naprawy samemu. Na pierwszy rzut oka widzę luz pomiędzy osią a endcupem którego nie mogę zdjąć (ten wciskany , bo drugi wkręcany). Zanim będę się z tym siłować wole zapytać co tam może się psuć. Naprawiałem już wylajtowane piasty szosowe więc dałbym rade. Z drugiej strony mam inny rower, a że jestem po urlopie to mógłbym dać to na gwarancje. Cytuj
Dokumosa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Luz jest po zamontowaniu piasty na rowerze? Po wyjęciu koła luz endcapa jest naturalny. Cytuj
Patron920 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu też próbuje to rozkminić właśnie. Z rysunku wynika, że tam są łożyska i nic się nie skręca chyba. Więc wychodzi, że to luz na łożyskach. Ktoś ma doświadczenie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi