Skocz do zawartości
  • 0

Łańcuch ślizga się po zębatce

Pytanie

Gość Tomasz
Napisano

Witam

Ktoś wie o co chodzi? Nowa korba, łańcuch, wolnobieg po ok. 900 km Łańcuch przeskakuje przy minimalnym obciążeniu na ostatniej i przed ostatniej zębatce. Z góry dzięki za odpowiedź.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość Tomasz
Napisano

Po 900 km? Zęby nie są spiczaste, nie widać śladów zużycia.

• 0
Gość Tomasz
Napisano

Nie. Wolnobieg 7 rzędowy  shimano MF-HG37 14x28, korba shimano 48x38x28, przerzutka shimano tourney. Łańcuch nie jest za długi, miał 116 skróciłem do 114 i nadal jest to samo.

• 0
Napisano

Prawdopodobnie łańcuch jest bardzo kiepskiej jakości i w tak krótkim czasie załatwił te zębatki. Nawet nie wiem, co to za producent.  Możliwe, że i blaty korby to odczuły. Na którym najwięcej jeździłeś? Jeśli na dużym, to może przyjmie nowy zestaw kaseta - łańcuch, jeśli na średnim to pewnie i korba do wymiany.

No ale te części nie są drogie.

Łańcuch KMC X8 srebrno/szary box - Biostern

TZ50 14-28 wolnobieg shimano 7rz. - Biostern

FCTY301 48/38/28T 6-8rz 170mm czarny - Biostern

• 0
Napisano

Wczoraj zrobiłem 110 km i to wina przerzutki też chyba  może być. Na najmniejszej zębatce nadal jest problem a na przed ostatniej tak jakby się trochę poprawiło. Wcześniej nie mogłem lekko przycisnąć a teraz na prostej mogę już na niej jechać.

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...