Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam Lyrik Ultimate 2023+ D1 i niestety przerysowałem lage. CSU pasujące do tego widelca to :

11.4018.090.078 FORK CSU - DEBONAIR 27.5/29B 44 OFF-SET - 59OD - 1.5 TAPER ANO BLACK (NO GRADIENTS) - LYRIK D1+ (2023+)/LYRIK FLIGHT ATTENDANT D1+ (2022+)

Słyszałem że niektórzy do ZEBa wkładają CSU z Domaina i to działa, a że CSU do Pike jest znacznie tańsze niż do Lyrika zacząłem się zastanawiać czy CSU z Pike by nie pasowało. Skok w moim Lyriku to 140mm, średnica goleni jest taka sama, ponoć to CSU różni się tylko sztywnością w koronie. Według chata gpt taka zamianka powinna działać, jednak wolałbym się jeszcze upewnić zanim dokonam zakupu. Część którą chciałbym umieścić w moim Lyriku to:

11.4018.090.083 FORK CSU - DEBONAIR 27.5/29B 44 OFF-SET ANO BLACK (NO GRADIENTS) - PIKE C1+ (2023+)/PIKE FLIGHT ATTENDANT C1+ (2022+)

Napisano

Pierwsze co idzie na myśl mi, to czy CSU pike nie będzie miało krótszych goleni, po zdj wydaje się, że są krótsze. Szedłbym inną drogą: kupił bym najtańszy możliwy na olx z dobrymi lagami, przełożył i sprzedał jako uszkodzony. 

Napisano

Idąc za danymi z chata gpt A-C (osiowo-koronowe) Lyrik = 551mm, Pike = 551 mm. Ekspozycja goleni Lyrik = 158-161mm, Pike= 158-161mm. CSU do Pike mogę mieć za około 600 - 700 zł natomiast do Lyrika za 1200 zł

Napisano

No nie wiem, ponoć w przypadku tych dwóch części wszystkie wymiary są kompatybilne a różnica jest w osadzeniu lag w koronie przez co lyrik jest około 10% sztywniejszy jednak przy skoku 140mm jest to niezauważalne. Szukam po prostu potwierdzenia bo wiadomo jak to z chatem gpt bywa