zlatan Napisano Sobota o 14:03 Napisano Sobota o 14:03 https://allegro.pl/oferta/chwyty-profilowane-lock-on-riderace-rl9328-skrecane-pierscieniami-czarne-17192742929 Mam obecnie takie gripy RideRace jak podlinkowane, takie tam podróbki Ergon GA3. Chciałbym kupić sobie podobne, to znaczy: - o podobnym kształcie, dla mnie idealnym, czyli z taką delikatną podpórką pod dłoń. Nie chcę ani całkiem okrągłych, ani jakichś gigantycznych poduszek. - koniecznie przykręcane. - nieco dziwne, ale kluczowe dla mnie wymaganie - chwyty musi dać się przełożyć w całości przez kierownicę, tak żeby na końcu założyć jeszcze rogi (nie chcę kupować gripów ze zintegrowanymi rogami, bo bardzo lubię rogi te co mam i nie chcę ich zmieniać). Te moje RideRace na końcu otworu mają po prostu samą gumę z dziurką którą bardzo sprawnie da się rozciąć w pożądanym kształcie zwykłym nożykiem do papieru. Oryginalne GA3 mają tam plastik który uniemożliwia założenie gripu na przelot. Zamówiłem też na próbę KLS Token Lockon, ale też mają zatkany otwór plastikiem, a w dodatku kształt gripu od zewnątrz jest jakby "niesymetryczny", lekko ścięty pod kątem, między gripem a rogiem będzie kawałek gołej kierownicy. Dalej w ciemno nie chce mi się szukać. Nie chce mi się bawić w jakieś druciarstwo, równe docinanie plastiku, później jakieś wykańczanie papierem ściernym żeby nie rysowały kierownicy itd. Chcę kupić gripy albo od razu gotowe, albo wymagające tylko drobnej korekty typu właśnie przecięcie gumki. Te RideRace co mam są w idealnym typie, ale niestety są dość marnej jakości, po 2000 km guma na bieżniku jest mocno postrzępiona i w paprochach. Może ktoś się bawił w podobne rzeczy i poleci jakiś model? Dzięki. Cytuj
smw44199 Napisano Sobota o 14:09 Napisano Sobota o 14:09 (edytowane) Kup takie: https://pl.aliexpress.com/item/1005006996750170.html?gatewayAdapt=glo2pol Zrobione jakieś 3tyś km i są nadal "jak nowe" Są jeszcze z napisem ROCKBROSS za 50 parę złotych w PL, ale są droższe i gorzej zrobione, mimo, że to prawie to samo. Edytowane Sobota o 14:10 przez smw44199 Cytuj
zlatan Napisano Niedziela o 12:56 Autor Napisano Niedziela o 12:56 Dzięki za polecenie, ale... no nie. Ta pseudo skóra, te niby-lustrzane wstawki, nie mógłbym patrzeć na swój rower. Szukam czegoś co wygląda bardziej zwyczajnie, zwykła czarna/szara guma Cytuj
smw44199 Napisano Niedziela o 15:38 Napisano Niedziela o 15:38 (edytowane) Ta "lustrzana wstawka", to żel. Sprawdza sie bardzo dobrze. Na żywo wyglądają naprawdę dobrze., nie świecą sie jak psu jajca😁 Tutaj moje: Miałem takie gumy jak twoje i wyrzuciłem bo komfort w nich był g...😉 Nawet fabryczne Gianta były kiepskie Edytowane Niedziela o 15:44 przez smw44199 Cytuj
RabbitHood Napisano Poniedziałek o 06:10 Napisano Poniedziałek o 06:10 Próbowałem kiedyś gripów z "płetwą" - jak dla mnie zbędny bajer - to już dla wygody wolę jak są z porządnej twardszej mikrogumy. Cytuj
smw44199 Napisano Poniedziałek o 08:23 Napisano Poniedziałek o 08:23 (edytowane) Jednemu pasuje innemu nie. Analogicznie jak z typem roweru. Jeden woli MTB inny gravela Edytowane Poniedziałek o 08:23 przez smw44199 Cytuj
zlatan Napisano Poniedziałek o 16:39 Autor Napisano Poniedziałek o 16:39 Dokładnie. To tak jakby powiedzieć, że wygodne siodełko to zbędny bajer. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi