boogeyman Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca Siemka, Dla porządku, korba M4100-2, suport MT500. Korby HTII ściągałem niezliczoną liczbę razy i dzisiaj zgłupiałem Wymieniam blat, składam wszystko zgodnie z kolejnością (czyli najpierw nakrętka, potem ten plastik i na końcu śruby), chcę zakręcić korbą i co? Zrobi mały obrót i stop. Jakiegoś dużego oporu nie ma, ale jestem pewien że korby kręciły się zawsze luźno i spokojnie parę obrotów wykonały. Przy dokręceniu nie zgodnie ze sztuką, czyli najpierw śrubki, potem nakrętka jest ok, kręci się bez oporów. Tak jakby nakrętka za mocno dociagala (używam tylko ręki). Może tak ma być? Ten egzemplarz pierwszy raz w serwisie, wcześniej głównie na BB52 lub podobnych miałem korby, może Press fit tak ma? Nie jechałem jeszcze, wolę najpierw dopytać Cytuj
Mod Team bogus Napisano 29 Czerwca Mod Team Napisano 29 Czerwca Tak powinno być, nie kręci się swobodnie, tak samo jest w korbach Sram, jak dokręcisz kontrę to już nie obraca się luźno. 1 Cytuj
boogeyman Napisano 29 Czerwca Autor Napisano 29 Czerwca Oki, dzięki, to nie takim razie poprawie przed wyjazdem Cytuj
RabbitHood Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca Oczywiście, że ma się kręcić swobodnie i bez luzu - bez przesady z tą kontrą. Cytuj
Mod Team bogus Napisano 30 Czerwca Mod Team Napisano 30 Czerwca Nie mówię że jest opór, ale nie wykona więcej jak 1 obrót po zakręceniu korbą. 1 Cytuj
boogeyman Napisano 1 Lipca Autor Napisano 1 Lipca Dobra, sprawa wyjaśniona, korba nie weszła mi do końca. Po dobiciu ręką weszła jeszcze jakieś 2mm i teraz kręci się tak jak powinno Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi