Janusz123 Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Witam wszystkich mam pytanie zamierzam kupić Myk Myka, posiadam ramę z otworem 31,6 ale w przyszłości będę zmieniał na inną z otworem 30,9, czy taki adapter reduktor będzie dobrze utrzymywał sztyce w miejscu ?? Cytuj
smw44199 Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Montaż przez adapter wymaga większej siły przy dokręcaniu. Nie mogłem sobie poradzić jak miałem szybkozłączkę i zamieniłem na połączenie śrubowe. Po tej zmianie, sztyca siedzi sztywno, nie opada. Cytuj
KSikorski Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Nie będzie utrzymywał. Adaptery 31,6/30,9 robi w zasadzie tylko cane creek. Jest tak gładki w środku, że sztyca zjeżdża mimo stosowania pasty do carbonu. Niby było dobrze ale podczas długiej trasy (ponad 90km) sztyca zaczęła mi opadać, dokręcałem, dokręcałem ale jechać się nie dało. W akcie rozpaczy dowaliłem solidnie, sztyca carbonowa pękła, ale do domu dojechałem już bez poprawek. Cyklomania oddała forsę za adapter, ale za sztycę już nie. Lepszym pomysłem będzie zakup sztycy bikeyoke - do niej w rozsądnych pieniądzach da się kupić samą zewnętrzną rurkę. (przykładowy link: https://bikeyoke.com/en/revive-divine-lower-tube/lu) To jest kupujesz jedną sztycę, do niej rurę pod drugą średnicę i w razie potrzeby podmieniasz. 1 Cytuj
Janusz123 Napisano 28 Czerwca Autor Napisano 28 Czerwca Czyli mogę kupić tą https://www.centrumrowerowe.pl/sztyca-regulowana-bikeyoke-revive-pd27391/?v_Id=162862 a później spokojnie wymieniam do niej rurkę faza XD tylko czy nie jest to jakoś bardzo skomplikowane i czy są jakieś filmiki jak to zrobić Cytuj
wolek Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Ja w 3 rowerach używam takich adapterów (typowa chińszczyzna) ze sztycami giant contact i nic nie zjeżdża, nie stosowałem żadnej pasty, same sztyce działają prawidłowo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi