sumik13 Napisano 24 Czerwca Napisano 24 Czerwca Cześć wszystkim. Kupiłem pierwszego dirta mojemu 12-latkowi. W związku z czym chciałbym zapytać jakie opony maxxis można tam zamontować aby dobrze mu się jeździło w terenie łącznie ze skokami przez jakieś naturalne przeszkody. Młody upatrzył sobie maxxisy Minion dhf ale one występują tylko w szerokości 2,3 cala a fabryczne kendy są o szerokości 2,1. Niestety uparł się na maxxisy Cytuj
Greg1 Napisano 24 Czerwca Napisano 24 Czerwca W internetach piszą, że: Maximum recommended tire size: 26”x2.35”. Cytuj
Tyfon79 Napisano 24 Czerwca Napisano 24 Czerwca (edytowane) Ja ma 2.3 w enduraku i nie narzekam specjalnie... Druga sprawa duży balon nie wiem czy tam upchasz a jak już to szukaj czegoś "fajowego" z nazwy dla młodego typu Big Betty Schwalbe. Powinny być zwijane 2,4 tylko znając ich gumy a raczej lekko naddaną szerokość to musisz być pewny czy się zmieści bo to kawał kloca jest. No i cena. Ewentualnie DHR-y bo to jeden pies tylko nie wiem czy tu tylko drutówek nie robią. Edytowane 24 Czerwca przez Tyfon79 Cytuj
sumik13 Napisano 25 Czerwca Autor Napisano 25 Czerwca 18 godzin temu, Greg1 napisał: W internetach piszą, że: Maximum recommended tire size: 26”x2.35”. Ale w przypadku tego roweru? Nie znalazłem takiej informacji. Cytuj
Greg1 Napisano 25 Czerwca Napisano 25 Czerwca (edytowane) Tak, w przypadku tego roweru: https://www.nsbikes.com/2020/movement-2,417,pl.html w dziale "Frame Specs": Edytowane 25 Czerwca przez Greg1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi