PeresKTM Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Panowie mam pytane jako iż Suport xtr poddał się po miesiącu jazdy strzela niesamowicie postanowiłem włożyć token ninja i otóż moje pytanie czy po założeniu tego suportu muszę użyć podkładek dystansujących miedzy ramienia korby a suport (korba XT-M8120 )? chodzi o te żółte zaznaczone na manualu z shimano przy oryginalnym suporcie były wskazane Cytuj
Dokumosa Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Jeśli xtr padł po miesiącu to znaczy, że wadliwie został zamontowany. Te suportu (podobnie jak xt) robią ponad 20 tysięcy km bez grzebania przy tym. Są 3 potencjalne przyczyny przedwczesnego zarżnięcia: zbyt mocne ściągnięcie plastikowej śruby ściągającej lewe ramię, brak dodatkowej porcji smaru na końcówkach osi, niepoprawna kolejność montażu misek i/lub zniszczenie tulejki. Cytuj
PeresKTM Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu Wszystko było zamontowane według kolejności tak jak jest w manualu oraz z dodatkową ilością smaru ramię lewej korby było dociągnięte minimalnie tak jak w manualu aby tylko skasować luz i tyle może max 1,5-2nm sam się zdziwiłem żeby Xtr zarżnął się w miesiąc …. Może jakiś felerny z fabryki nie wiem zobaczymy co odpowiedzą z reklamacji Cytuj
Dokumosa Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu No to może to nie kwestia suportu tylko samej ramy. Cytuj
PeresKTM Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu Poprzedni wkład czyli zwykły deore wytrzymał półtorej roku i około 8,5-9tys w terenie i nic się z nim nie działo(także ramę mogę chyba ale to chyba odhaczyć i jest dobra) wymieniłem na xtr bo był w dobrej cenie i sobie mówię a będę miał coś z XTR w rowerze i siadło no zobaczymy co powiedzą specjaliści gdy otrzymają suport do ekspertyzy takie dostałem informację od sklepu gdzie kupiłem. Ciężko stwierdzić co się odwaliło Cytuj
Rafał87 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Jak w dobrej cenie to zapytam czy to nie czasem jakaś podróbka? Cytuj
PeresKTM Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Z Centrumrowerowe.pl więc myślę że nie podróbka no chyba że ….. ale raczej wątpię Cytuj
PeresKTM Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Normalna prasa do łożysk/sterów/suportów taka jak chyba na każdym serwisie rowerowym nigdy nie było problemów więc raczej nie obstawiałbym prasy miseczki idealnie leżały na prasce Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi