Monopson Napisano 12 Czerwca Napisano 12 Czerwca (edytowane) W E-wagancie ( napęd w kole ) kupionym w zeszłym miesiącu skrzypi suport, dźwięk coś jak tarcia metalu o gumę ? takie piski słychać wyraźnie ze środka suportu , przy mocniejszym dociśnięciu pedałów słychać głośniej czasami zanika i znów się pojawia . Zastosowanie punktowo bez rozkręcania wd40 pomogło na chwile albo i nie bo to raz skrzypi raz nie .Prawdopodobnie jakieś zabrudzenie dostało się do środka suportu bo uszczelka gumowa suportu była słabo dociśnięta jak zauważyłem . Nie chce tego sam rozkręcać bo rower na gwarancji 150 km przejechane od zakupu , dzwiek pojawił się po około 80 km nie od razu . W lokalnym autoryzowanym servisie Rometa gdzie jest też sklep poinformowano mnie że w przypadku gdy rower nie był kupiony u nich to mogą najwyżej wysłać do producenta na serwis , jakoś dziwnie funkcjonuje ten servis .Rower kupiony w sklepie internetowym ,przegląd zerowy zrobiony . Spotkał się ktoś z taką usterką suportu? , jakieś sugestie porady ? Edytowane 12 Czerwca przez Monopson Cytuj
kipcior Napisano 12 Czerwca Napisano 12 Czerwca To, że skrzypi suport wcale nie oznacza, że skrzypi suport Ale oczywiście może. Tylko dźwięk w ramie się tak rozchodzi, że to mogą być np. koła, sztyca, czy właściwie cokolwiek. Masz tam koła na QR, to spróbuj je odkręcić i zacisnąć ponownie. Tylko to może wymagać ponownej regulacji zacisku hamulcowego. Cytuj
przemorski Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca Ja miałem kiedyś sytuację, ze stukał mi suport.. rozkręcałem, smarowałem i nic nie pomagało. Ostatecznie okazało się, że niedokręcony był jeden pedał. 1 Cytuj
smw44199 Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca (edytowane) Zacznij od pedałów, wlej do nich WD40, albo podmień na inne. Edytowane 19 Czerwca przez smw44199 Cytuj
TrekingMen Napisano 24 Czerwca Napisano 24 Czerwca Miałem Tak samo skrzypiało, myślałem że to pedały, po wymianie pedałów nadal skrzypiało, wymieniłem suport i cisza. Najwięcej się objawiało przy mocniejszym wdepnięciu w pedał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi