NerfMe Napisano Wtorek o 16:55 Napisano Wtorek o 16:55 Nie ukrywam, że ważyłem metodą: wchodzę na wagę sam, a potem z rowerem, ale ja wszystkie tak rowery waże. Zważe jeszcze wieczorem z pedałami. Natomiast jest lekki, nawet jak się go podnosi. Cytuj
afly Napisano Wtorek o 17:40 Napisano Wtorek o 17:40 tutaj podają 14,1 kg https://www.greenbike.pl/rower-gorski-damski-giant-liv-embolden-2-29-w-100-gotowy-p-7576.html Cytuj
NerfMe Napisano Wtorek o 19:38 Napisano Wtorek o 19:38 O innym rowerze piszemy. Dobra ja się "poświęcę" i jutro rano skoczę po wagę do action. Cytuj
chudzinki Napisano Wtorek o 20:08 Autor Napisano Wtorek o 20:08 @NerfMe, nie no, nie kłopocz się. To tylko moja ciekawość. O zakupie nie ma mowy 😁. Cytuj
wr81 Napisano Wtorek o 20:50 Napisano Wtorek o 20:50 (edytowane) Wynik bardzo dobry (i to z maestro). Jest mleko zalane w kołach czy w buteleczkach "luzem". Podawane w necie masy mogą być z pedałami, gdyż w specyfikacji na stronie są wymienione platformowe. No i czy aby przypadkiem jednak temu rozmiarowi xs nie wsadzili kół 27.5? ; P.S. Z moich doswiadczeń widzę że Giant dla wszstkich rozmiarów w danym modelu wkłada tak samo szeroką kierownicę - tutaj 760mm - więc jak by co jest potencjał do odchudzania Edytowane Wtorek o 20:59 przez wr81 Cytuj
NerfMe Napisano Wtorek o 22:23 Napisano Wtorek o 22:23 (edytowane) Koła 29, mleka w oponach jest, bo ładnie chałupie, pedały dostałem w komplecie, razem z paczką odblasków i dzwonkiem Do Trance w Polsce mi takiego pakietu dodatków nie dali... Dam radę, zawsze chciałem taka wagę! 2 godziny temu, chudzinki napisał: @NerfMe, nie no, nie kłopocz się. To tylko moja ciekawość. O zakupie nie ma mowy 😁. Edytowane Wtorek o 22:24 przez NerfMe 2 Cytuj
wr81 Napisano Wtorek o 22:35 Napisano Wtorek o 22:35 2 godziny temu, NerfMe napisał: O innym rowerze piszemy. Dobra ja się "poświęcę" i jutro rano skoczę po wagę do action. This is the spirit! Co do pedalów to w Transie nie ma ich w specyfikacji, może przyjęli że chłop nie będzie jezdził na fabrycznych i i tak wymieni... Cytuj
chudzinki Napisano Środa o 07:40 Autor Napisano Środa o 07:40 9 godzin temu, NerfMe napisał: mleka w oponach jest, bo ładnie chałupie, pedały dostałem w komplecie, razem z paczką odblasków i dzwonkiem W Intrigue i Embolden również. Dodatkowo do Embolden dorzucili prowadnicę łańcucha 🙂. Cytuj
NerfMe Napisano Środa o 10:06 Napisano Środa o 10:06 Właśnie, dodatkowo są przezroczyste naklejki na ramę w newralgiczne miejsca do naklejenia, także bardzo fajny sklep. Niestety kurier to osobna historia... Kupiłem bagażową wagę: albo te pedały komunijne co dali do roweru są bardzo ciężkie, albo moja metoda z wagą siebie i siebie z rowerem jest mocno nieprecyzyjna;) Na wadze z action pique wyszedł 13.8 kg z pedałami. Więc, w sumie trochę więcej niż się spodziewałem. 1 Cytuj
chudzinki Napisano Środa o 10:24 Autor Napisano Środa o 10:24 Zakładając, że dali te same pedały to 13,8 - 0,32 = 13,5 kg 🙂. To 0,7 kg mniej od Embolden. 1 Cytuj
NerfMe Napisano Środa o 10:33 Napisano Środa o 10:33 Tragedii nie ma. W tej cenie to w sumie nawet rewelacja. Cytuj
wr81 Napisano Środa o 15:22 Napisano Środa o 15:22 No to różnica całkiem spora, ja porównywałem wyniki z walizkowej z ali z łazienkową z lidla to różnice były niewielkie. Może łazienkowa wymaga kalibracji Naklejki przźroczyste chyba Giant daje bo w rowerze z bunnyhop też były.. Czy jest szansa na foto żeby ocenić jak taki rower w (rzadkim) rozmiarze xs wygląda? Mieści się bidon większy niż te 500ml (o 2 nie piszę nawet ;)) Cytuj
NerfMe Napisano Środa o 15:53 Napisano Środa o 15:53 Zrobię fotkę jutro w terenie to podeślę. Natomiast koszyka na bidon jeszcze nie mam. O dziwo miejsca jest na co najmniej 0.5. Tylko uchwyt musi być boczny. 1 Cytuj
chudzinki Napisano Środa o 20:17 Autor Napisano Środa o 20:17 Ty nie bądź taki pewny @NerfMe😁. Początkowo też mi się wydawało, że miejsca jest od groma, a ostatecznie z adapterem żeby obniżyć koszyk i naklejką filcową pod górna ramę wszedł 800 ml Zefal 🙂. Muszę sprawdzić pudełka, ale ja chyba naklejek nie dostałem. Cytuj
wr81 Napisano Środa o 20:50 Napisano Środa o 20:50 Potwierdzam, adapter (zerżnięty z wolftootha) z ali za 6-8PLN zawsze warto mieć w zapasie. U mnie te naklejki były obok albo nawet w tej książce-instrukcji Gianta. 1 Cytuj
chudzinki Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Zrobię w weekend podobną fotkę, ale w Embolden jest dużo ciaśniej w miejscu koszyka... Daje radę z taką kierą? Ja już mojej dwa razy skracałem 🙂. 2 Cytuj
wr81 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Pique wygląda ładnie i proporcjonalnie moim zdaniem. Nie powiedziałbym ze zdjęcia że to jest XS na pewno. Kolor (jak wiemy z tego i pokrewnych wątków) oczywiście kwestia gustu:) Co do kiery to jak pisałem standard w giancie, Talon rozmiar S (27.5) syna miał 780mm... 1 Cytuj
NerfMe Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowane) Na żywo to jest bardzo ładny rower. Kierownica ma szerokość 760 mm, wymaga albo skrócenia albo przyzwyczajenia. Po pierwszej jeździe większym problemem było zbyt małe gięcie i za lekki wzniosu kierownicy. Dziewczyna ma 160 cm i moim zdaniem ta XS jest nawet ciut za krótka. Natomiast miejsca na krocze nad rama jest na styk. Zobaczymy jak po dłuższym czasie. Edytowane 6 godzin temu przez NerfMe 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi