Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Wynik bardzo dobry (i to z maestro). Jest mleko zalane w kołach czy w buteleczkach "luzem". Podawane w necie masy mogą być z pedałami, 

gdyż w specyfikacji na stronie są wymienione platformowe.

image.png.7af556ecb20def13993cccba365dbddf.png

No i czy aby przypadkiem jednak temu  rozmiarowi xs nie wsadzili kół 27.5? ;

P.S. Z  moich doswiadczeń widzę że Giant dla wszstkich rozmiarów w danym modelu wkłada tak samo szeroką kierownicę  - tutaj 760mm  - więc jak by co jest potencjał do odchudzania ;)

Edytowane przez wr81
Napisano (edytowane)

Koła 29, mleka w oponach jest, bo ładnie chałupie, pedały dostałem w komplecie, razem z paczką odblasków i dzwonkiem ;)

Do Trance w Polsce mi takiego pakietu dodatków nie dali...

Dam radę, zawsze chciałem taka wagę!

2 godziny temu, chudzinki napisał:

@NerfMe, nie no, nie kłopocz się. To tylko moja ciekawość. O zakupie nie ma mowy 😁

Edytowane przez NerfMe
  • +1 pomógł 2
Napisano
2 godziny temu, NerfMe napisał:

O innym rowerze piszemy. Dobra ja się "poświęcę" i jutro rano skoczę po wagę do action.

This is the spirit!

Co do pedalów to w Transie nie ma ich w specyfikacji, może przyjęli że chłop nie będzie jezdził na fabrycznych i i tak wymieni...

image.png.76136776c7a282001664cd18b71807dc.png

Napisano
9 godzin temu, NerfMe napisał:

mleka w oponach jest, bo ładnie chałupie, pedały dostałem w komplecie, razem z paczką odblasków i dzwonkiem

W Intrigue i Embolden również. Dodatkowo do Embolden dorzucili prowadnicę łańcucha 🙂.

Napisano

Właśnie, dodatkowo są przezroczyste naklejki na ramę w newralgiczne miejsca do naklejenia, także bardzo fajny sklep. Niestety kurier to osobna historia...

Kupiłem bagażową wagę: albo te pedały komunijne co dali do roweru są bardzo ciężkie, albo moja metoda z wagą siebie i siebie z rowerem jest mocno nieprecyzyjna;)

Na wadze z action pique wyszedł 13.8 kg z pedałami. Więc, w sumie trochę więcej niż się spodziewałem.

• +1 pomógł 1
Napisano

No to różnica całkiem spora,  ja porównywałem wyniki z walizkowej z ali z łazienkową z lidla to różnice były niewielkie. Może łazienkowa wymaga kalibracji ;)

Naklejki przźroczyste chyba Giant daje bo w rowerze z bunnyhop też były..

Czy jest szansa na foto żeby ocenić jak taki rower w (rzadkim) rozmiarze xs wygląda? Mieści się bidon większy niż te 500ml (o 2 nie piszę nawet ;))

Napisano

Ty nie bądź taki pewny @NerfMe😁

Początkowo też mi się wydawało, że miejsca jest od groma, a ostatecznie z adapterem żeby obniżyć koszyk i naklejką filcową pod górna ramę wszedł 800 ml Zefal 🙂

Muszę sprawdzić pudełka, ale ja chyba naklejek nie dostałem. 

Napisano

Potwierdzam, adapter  (zerżnięty z wolftootha) z ali za 6-8PLN zawsze warto mieć w zapasie.

image.png.a96836a66572f1df6cea25b69ccd1eb0.png

U mnie te naklejki były obok albo nawet w tej książce-instrukcji Gianta.

• +1 pomógł 1
Napisano

Pique wygląda ładnie i proporcjonalnie moim zdaniem. Nie powiedziałbym ze zdjęcia że to jest XS na pewno. Kolor (jak wiemy z tego i pokrewnych wątków) oczywiście kwestia gustu:)

Co do kiery to jak pisałem standard w giancie, Talon rozmiar S (27.5) syna miał 780mm...

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Na żywo to jest bardzo ładny rower. Kierownica ma szerokość 760 mm, wymaga albo skrócenia albo przyzwyczajenia. Po pierwszej jeździe większym problemem było zbyt małe gięcie i za lekki wzniosu kierownicy. Dziewczyna ma 160 cm i moim zdaniem ta XS jest nawet ciut za krótka. Natomiast miejsca na krocze nad rama jest na styk. Zobaczymy jak po dłuższym czasie.

Edytowane przez NerfMe
  • +1 pomógł 1