Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, potrzebuję pomocy w doborze ramy w Romecie Romet Aspre 2 2024 https://romet.pl/rower-gravelowy-romet-aspre-2-5318.html?gad_source=1&gad_campaignid=21082943221&gbraid=0AAAAABSeJBFfyInBU7Ba1T5Pjh3VgEThn&gclid=Cj0KCQjwuvrBBhDcARIsAKRrkjcg8uTamR42j1AtzMD0hz9BCWKj7Pgl1bUYr0_wtKVieNsqdnEcJR8aAtPHEALw_wcB
Niestety nie ma go nigdzie lokalnie na stanie, aby się przymierzył, był jedynie Romet Aspre 1 w rozmiarze M czyli 54 (https://romet.pl/rower-gravelowy-romet-aspre-1.html?srsltid=AfmBOorMX0GwgyXJF49F46v8RqV-JDRry4QrxlODA27enomMC9QIVXPM) i sprzedawca powiedział, że pode mnie brałby rozmiar mniejszy czyli S 52. Jestem jednak trochę zmieszany, bo w Aspre 2 rozmiar M to 52, a S to 48. W ogóle coś Romet strasznie namieszał z tymi rozmiarami w tych modelach i już sam nie wiem, który powinienem zamówić. Mój wzrost to 171cm, a przekrok to 76-77cm. Z góry dzięki za podpowiedzi.

Napisano
Cytat

. Jestem jednak trochę zmieszany, bo w Aspre 2 rozmiar M to 52, a S to 48. W ogóle coś Romet strasznie namieszał z tymi rozmiarami w tych modelach i już sam nie wiem, który powinienem zamówić.

A zauważyłeś, że to zupełnie inne ramy?

Cytat

Ja bym wziął S

Napisano
Cytat

A zauważyłeś, że to zupełnie inne ramy?

Niestety nie znam się, bo dopiero pierwszy rower tego typu. Sugeruję się tym co mówił sprzedawca, który powiedział, że to praktycznie to samo.