Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejo, mam pytanko do Was, bo znów coś wyszło w rowerze. Pompowałem wg wagi tylny damper. Tam są dwie komory. Ta mniejsza, puszcza powietrze. Po kilku dniach chyba do zera, dzisiaj próbowałem to przez 3 godz. puściła 0.3 bara. A całkowicie napompowałem do 9 barów. Do serwisu mogę dać dopiero pod koniec lipca. Czy teraz z taka usterka można jeździć, czy lepiej go na manetce zablokować? Nie wspominam o dopompowywaniu za każdym razem bo to rower mojej żony i ona może tego nie ogarnąć. I czy taki objaw to źle wróży przy późniejszym serwisie..? Pozdrawiam Was serdecznie 

IMG-20250526-WA0011.jpg

Napisano

No tak, oddam pod koniec lipca na serwis ale chyba taki pełny, bo rower kupiony używany. Ponoć w stanie bdb wizualnym, ale nie wiem co siedzi w środku... 

W ogóle myślałem samemu ogarnąć temat, bo dwóch lewych rąk nie mam, i myślałem, że jakiś tutorial będzie na YT jak to zrobić, jakie części kupić, ale pustka... I zmuszony jestem oddać do profesjonalnego serwisu. 

Napisano

Używany rower zazwyczaj wymaga generalnego serwisu, bo mało kto sprzedaje sprzęt po serwisie i gotowy do jazdy. 

Pogadaj z Wichu Workshop. Może Ci zrobią ten amortyzator wcześniej.

Napisano

No tam właśnie chcę dać na serwis, ale nie ma mnie w domu, a żona sobie nie poradzi podkręcać to do wysyłki, więc dopiero jak wrócę z zagranicy bede mógł odkręcić i wysłać na serwis. Przedni amor pewnie też będę tam wysyłał.