Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Gdyby ktoś rozważał podobnie jak ja gotowiec w postaci Giant XCT SLR, polecam, poza amortyzatorem. Same przygody. Początkowo luzy na lagach, złożona reklamacja - przyjęta. Po 10 dniach nowy amortyzator i zamontowany po dniu u dealera. Odbieram i po przejechaniu 500m blokuje z manetki skok amortyzatora. Coś się zapada, sprawdzam i dociskając mocniej. Wpada do połowy na blokadzie… powrót na serwis do dealera…odpowiedź to tylko linka. Pokręcone śrubkami, dostaje rower z powrotem, po chwili sprawdzam, zapada się tak samo… kolejna reklamacja poszła. Coś czuję że to będzie długa przeprawa, która skończy się wymiana na inny amor. 

Coś jest faktycznie na rzeczy z tymi amortyzatorami Cresta 34. Dzięki koledze wcześniej raz jeszcze za podrzucenie linka, szkoda że nie posłuchałem. 

Edytowane przez Tki
Napisano

a co lepszego(może być droższa) jeżeli chodzi o ramy full od radon skeen? Na 29 nie carbon i żeby pasował lepszy tylny amor, air i z blokadą

Napisano

Jeżeli rama radon skeen  oznacza : https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-29-frame

To ma ona  zasadniczą wadę w postaci starych standardów osi i dampera:

image.png.e46eb9e06f939963d094c17f879cb5ad.png

We współczesnych rozmiarach (np. 210x50, 185x55 itp) znajdziesz dampery za paredziesiąt euro chociażby na samym b-d.

Koła nie boostowe - zakup nowych średnio sensowny i  wybór nowych też mniejszy. Ja tę ramę zamówiłem zaraz jak się pojawiła ale miała

wtedy cenę o 100euro niższą i podali  dane nowszej generacji (koła boost itp). - jako że się szybko zorientowałem to nie opłaciłem i anulowałem.

W porównywalnej cenie nie ma dużego wyboru - są ramy wspomnianej już marki Fuji (Rakan, Auric itp) dostępne u handlarzy z Sochaczewa i Żyrardowa (było tam taniej)

- jakby co jest na youtubie seria filmików ze składania Fuji Aurica nagrana przez serwis z Olsztyna.

• +1 pomógł 1
Napisano

Jak napisano powyżej jak najbardziej kompatybilna z napędami 1x12 Shimano i starszymi SRAMA (hak nie kompatybilny np. z AXS T-type). Myślę że w tym wpisie

chodziło bardziej o  napęd 1x bez przerzutki z przodu.