Mod Team bogus Napisano 25 Czerwca Mod Team Napisano 25 Czerwca Używane to loteria, z nowych i łatwo dostępnych ram obecnie to głównie Accent, model Peak jest w budżecie. Cytuj
mszs Napisano 26 Czerwca Napisano 26 Czerwca a amor powietrzny powyzej 100mm? Wiem ze nie suntour Cytuj
Tki Napisano Piątek o 21:34 Autor Napisano Piątek o 21:34 (edytowane) Gdyby ktoś rozważał podobnie jak ja gotowiec w postaci Giant XCT SLR, polecam, poza amortyzatorem. Same przygody. Początkowo luzy na lagach, złożona reklamacja - przyjęta. Po 10 dniach nowy amortyzator i zamontowany po dniu u dealera. Odbieram i po przejechaniu 500m blokuje z manetki skok amortyzatora. Coś się zapada, sprawdzam i dociskając mocniej. Wpada do połowy na blokadzie… powrót na serwis do dealera…odpowiedź to tylko linka. Pokręcone śrubkami, dostaje rower z powrotem, po chwili sprawdzam, zapada się tak samo… kolejna reklamacja poszła. Coś czuję że to będzie długa przeprawa, która skończy się wymiana na inny amor. Coś jest faktycznie na rzeczy z tymi amortyzatorami Cresta 34. Dzięki koledze wcześniej raz jeszcze za podrzucenie linka, szkoda że nie posłuchałem. Edytowane Piątek o 21:35 przez Tki Cytuj
mszs Napisano Niedziela o 15:27 Napisano Niedziela o 15:27 a co lepszego(może być droższa) jeżeli chodzi o ramy full od radon skeen? Na 29 nie carbon i żeby pasował lepszy tylny amor, air i z blokadą Cytuj
wr81 Napisano Niedziela o 15:59 Napisano Niedziela o 15:59 Jeżeli rama radon skeen oznacza : https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-29-frame To ma ona zasadniczą wadę w postaci starych standardów osi i dampera: We współczesnych rozmiarach (np. 210x50, 185x55 itp) znajdziesz dampery za paredziesiąt euro chociażby na samym b-d. Koła nie boostowe - zakup nowych średnio sensowny i wybór nowych też mniejszy. Ja tę ramę zamówiłem zaraz jak się pojawiła ale miała wtedy cenę o 100euro niższą i podali dane nowszej generacji (koła boost itp). - jako że się szybko zorientowałem to nie opłaciłem i anulowałem. W porównywalnej cenie nie ma dużego wyboru - są ramy wspomnianej już marki Fuji (Rakan, Auric itp) dostępne u handlarzy z Sochaczewa i Żyrardowa (było tam taniej) - jakby co jest na youtubie seria filmików ze składania Fuji Aurica nagrana przez serwis z Olsztyna. 1 Cytuj
mszs Napisano Niedziela o 16:33 Napisano Niedziela o 16:33 (edytowane) może być jakaś troche droższa, przejrzałem fuji rakan i zakeży mi też na 12 speed Edytowane Niedziela o 16:34 przez mszs Cytuj
marcin_ostrów Napisano Niedziela o 19:13 Napisano Niedziela o 19:13 A dlaczego rakan nie pasuje pod 12 ? Cytuj
marcin_ostrów Napisano wczoraj o 07:10 Napisano wczoraj o 07:10 (edytowane) Znak dzisiejszych czasów .....jak GPT czy inny Copilot coś napisze to jest to świętość .... Głupoty pisze w tym wypadku. Edit : i uczymy typka Edytowane wczoraj o 07:12 przez marcin_ostrów 2 Cytuj
wr81 Napisano wczoraj o 11:12 Napisano wczoraj o 11:12 Jak napisano powyżej jak najbardziej kompatybilna z napędami 1x12 Shimano i starszymi SRAMA (hak nie kompatybilny np. z AXS T-type). Myślę że w tym wpisie chodziło bardziej o napęd 1x bez przerzutki z przodu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi