Seqiun Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja Cześć, Wpadł mi do głowy temat modyfikacji kierownicy prostej na baranka w moim hybrydowym rowerze Polygon Heist X7. Aktualnie mam z tyłu Shimano Deore RD-M5100 + SHIMANO DEORE SL-5100, układ hamulcowy SHIMANO BR-MT400 oraz wymieniona zębatka z przodu z 36T na 40T. Chciałem oszacować opłacalność przedsięwzięcia, co oprócz mostka, kierownika, owijek, klamkomanetek oraz prawdopodobnie przerzutki i linek wypadałoby zmienić? Jakieś propozycje komponentów? Pozdrawiam, Jacek Cytuj
Greg1 Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja Temat pojawia się co jakiś czas, użyj forumowej wyszukiwarki. Generalnie kiepski pomysł bo to nie tylko zmiana kierownicy, zmieni się też geometria roweru, klamkomanetki będą znacznie dalej i będzie ciężko ich dosięgnąć. Poza tym przerzutka mtb nie jest kompatybilna z klamkomanetkami na giętą kierownicę (szosowymi czy grawelowymi). No i koszt klamkomanetek hydraulicznych jest dość znaczny Cytuj
WaGiant Napisano 14 Maja Napisano 14 Maja Pomijając ,,wydłużenie " roweru po montażu baranka , widziałem gdzieś, kiedyś jakieś manetki do baranka i przerzutki MTB . To nie były klamko manetki tylko jakieś osobne. Trzeba poszukać w necie . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi