Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej. Poszukuję 29 cali z mykmykiem. Przeznaczenie zjazdy, sporadycznie szuter. Ważę 90 kg wzrost 183 cm. Napaliłem się na borneo 2 z Rose'a. 

Dzięki za sugestie.

Napisano

Ciężko będzie zaproponować coś rozsądniejszego z kategorii Trail.

Podobny temat do przeglądnięcia w kierunku rowerów XC.

Rower, który wskazałeś nie do końca wpisuje się w przeznaczenie, które określiłeś.

Napisano

Czy ktoś może podzielić się doświadczeniew w zamawianu poprzez stronę canyon-a? Faktura. dodatkowe koszty, etc.. Wedle informacji na stronie konieczne jest doliczenue 66E za wysyłkę plus opcjonalnie pedały/platformy. Wspominają także o ewentualnych - nieprzewidzianych dodatkowych opłatach związanych z cłem i innymi opłatami urzędowymi...Stąd moje pytanie.

Napisano

Kiedyś była opłata za wysyłkę i karton. Teraz patrzę i liczą tylko za karton, przynajmniej w przypadku tego linkowanego roweru.

57 minut temu, JaiKumar napisał:

Wspominają także o ewentualnych - nieprzewidzianych dodatkowych opłatach związanych z cłem i innymi opłatami urzędowymi

Na pewno nie do PL.

Napisano

Trzymam paluszek nad przyciskiem "do kasy" (Stoic 4). Wszędzie bardzo pochlebnie wyrażają się o tym rowerze, muszę się jednak upewnić czy to dobry zakup czy to -19% z pierwotnej ceny to nie jakaś podpucha. Co Panowie o tym sądzicie?

Napisano

Jasne, też to maiłem z tyłu głowy - naprodukowali ram i chcą to pożenić - potrzebowałem pinga :). Myślisz, że warto teraz zgarnąć, czy z doświadczenia poczekać na nowy model? Pewnie będzie srogo droższy... Chyba nie nastąpiła aż taka rewolucja w dziedzinie komponentów, co uzasadniało by polowanie na nowy model. Co myślisz o wadze 15 kg - czy nie za dużo?  

Napisano (edytowane)

W tym Canyonie nie podoba mi się tylko kolor.

Tak żeby się dowalić do czegoś to droppper mógłby mieć więcej niż 125mm skoku 😉

A 15kg... to jest rower kategorii 4. To lekkie fulle nawet takiej nie mają. Czołg nie rower.

Edytowane przez grubotlustoismacznie
Napisano

125 mm skoku to ma dropper w tym rowerze w rozmiarze 2XS. 

To jest dobry wybór w tej cenie. Co do wagi, to tak waży więcej niż mój full w góry, więc do lekkich nie należy. Jak piszesz, że przeznaczeniem są głównie zjazdy to wagą bym się nie przejmował.

Pytanie tylko czy przy takim zastosowaniu nie lepiej iść od razu w rower z pełnym zawieszeniem.

Napisano

15kg to dużo, jeżeli się zdecydowałeś i malowanie Ci odpowiada ... to brać.

Opony do ciężkiego enduro - łącznie waga opon 2,2kg !