KSikorski Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca Szukam ram spełniających następujące kryteria: - Hardtail - Carbon - Sztyca 31,6 - Rura podsiodłowa 400-420mm w zestawieniu z reach 430-440mm - Kable NIE przez stery - Miejsce na dwa bidony Sam znalazłem rockrider race 740 i race 900. Blisko była nowa Orbea Alma, ale ma kable przez stery. Ktoś coś? Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 27 Marca Mod Team Napisano 27 Marca Blisko był BH Ultimate, ale też ma ICR... Geometrycznie by prawie pasował - prawie, bo nie ma komina, więc wirtualnie miałby dłuższą podsiodłówkę... Jedna z lżejszych ram. Dlaczego znowu Rockrider ? Cytuj
Enadxx Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca 8 godzin temu, KSikorski napisał: Sam znalazłem rockrider race 740 i race 900 Drugą ręką/ olx i inne platformy, czy dekatlon sprzedaje same ramy? Cytuj
KSikorski Napisano 28 Marca Autor Napisano 28 Marca 14 godzin temu, KrissDeValnor napisał: Dlaczego znowu Rockrider ? Rok temu kupiłem jako rower zapasowy Race 700. Okazało się, że jak jest podsiodłówka 400mm (co powoduje odległość od szczytu ramy do zacisku sztycy 270mm) to nawet na aluminiowej sztycy 31,6mm czuć że to trochę pracuje i w połączeniu z oponą 2,3 można jezdzić hardtailem. Po dorzuceniu dobrej jakości sztycy karbonowej jest jeszcze lepiej. Wcześniej z podsiodłówką 440mm było DUŻO gorzej. Skoro okazało się że taka geometria hardtaila się sprawdza, to mam jakąś myśl żeby do tego dorzucić ramę karbon. Stąd wymóg gemetryczny, nie musi być kolejny rockrider (choć na razie tylko te wspomniane już ramy znalazłem jako spełniające kryterium geometryczne). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi