Representant Napisano 10 Marca 2025 Napisano 10 Marca 2025 (edytowane) Cześć Od kilku miesięcy rozglądam się za nowym rowerem, bo mój dwudziestoletni składak Jubilat/Wigry na kołach 24” ledwo już daje radę. Po przejrzeniu starszych wątków na forum byłem zdecydowany na Lazaro Aero v1, głównie ze względu na: ma możliwość montażu błotników ma możliwość montażu bagażnika co jest dla mnie kluczowe, bo czasami wożę ze sobą rzeczy +20kg brak amortyzatora – czytałem, że tanie amortyzatory niewiele dają, a tylko zwiększają wagę, dlatego odrzuciłem Lazaro elitary v1, mimo że kuszą tam hamulce tarczowe szybkość - zależy mi na dynamicznym rowerze, a ten chyba taki jest Jednak w nowszych dyskusjach coraz częściej pojawiają się opinie, że rowery Lazaro są przestarzałe i mało konkurencyjne, dlatego wstrzymałem się z zakupem. Czy możecie doradzić, czy warto inwestować w Aero V1, Elitary, czy może polecicie coś innego w budżecie do 1600 zł? Ważę 70kg, wzrost 175cm. Miesięcznie robię 800-1000km (60% asfalt, 25% polne drogi/lasy, 15% szuter) w każdą pogodę. Nie chcę inwestować w droższy rower, bo korzystam z niego na co dzień i zdarza mi się zostawiać go na +1h, co zwiększa ryzyko kradzieży. W przypadku tańszego modelu ewentualna strata nie będzie aż tak bolała. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 10 Marca 2025 przez Representant Cytuj
smw44199 Napisano 10 Marca 2025 Napisano 10 Marca 2025 (edytowane) To co masz Wigry, czy Jubilata, bo to różnica. PS Jeszcze w jakim kolorze, bo naprawdę ciężko doradzić bez tego w zakupie czegoś nowego? Edytowane 10 Marca 2025 przez smw44199 Cytuj
Garlock Napisano 10 Marca 2025 Napisano 10 Marca 2025 Skoro rower ma koła 24" to Jubilat. Co w sumie ma niewielkie znaczenie. Oba są bardzo archaiczne. Cytuj
Wojcio Napisano 10 Marca 2025 Napisano 10 Marca 2025 To jest dość lekki i śmigły (żona ma wersję damską) rower dla ciebie. https://www.decathlon.pl/p/rower-miejski-dlugodystansowy-elops-500-wysoka-rama/_/R-p-305016 Cena jest wyższa, ale dobrze dopasowane błotniki, bagażnik i oświetlenie dostajesz w cenie. Po Jubilacie możesz doznać szoku... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi