Rybus85 Napisano 3 Kwietnia Autor Napisano 3 Kwietnia No i wpadł Forerunner 955 w wersji solar. Myślałem że będzie większy i cięższy. Ale wygląda na ręce dobrze i na ręce mało odczuwalny. Na razie pozytywnie. Nie przeszkadza nawet ekran po przejściu z amoleda. Muszę tylko przyzwyczaić się do menu itp,bo jest tego sporo i na razie mało intuicyjne. Ale to pewnie kwestia zmiany i nauczenia się nowego sprzętu. Cytuj
Rybus85 Napisano 9 Kwietnia Autor Napisano 9 Kwietnia Ktoś ma może zegarek Garmina i wytłumaczy jak albo po jakim czasie są wskazania staminy? Czy mimo tego że zegarek przecież mierzy tętno i całą resztę to trzeba dodatkowo mieć pas do tętna(w sumie mam Magene H603 sparowany z licznikiem do kontroli w trakcie jazdy)? Tak samo jak z pułapem tlenowym. Niektóre parametry dopiero zaczynają mi się pokazywać(ale wczoraj wieczorem dopiero równy tydzień z zegarkiem). Jak na razie zegarek bomba mimo kilku minusików. Statystyk od groma Cytuj
FigoiFago Napisano 9 Kwietnia Napisano 9 Kwietnia (edytowane) Pułap tlenowy będzie tylko przy jeździe z miernikiem mocy. Edytowane 9 Kwietnia przez FigoiFago Cytuj
Rybus85 Napisano Niedziela o 18:25 Autor Napisano Niedziela o 18:25 I kolejne pytanie,bo znaleźć nie mogę. Jest opcja włączenia treningu na trenażerze? Czy wystarczy włączyć jazda na rowerze stacjonarnym? Nie będę miał żadnego "wypasa",myślę o kupnie na zimę np takiego Garmin Tacx Boost który w zupełności mi wystarczy do używania w domu. Cytuj
FigoiFago Napisano Niedziela o 18:34 Napisano Niedziela o 18:34 Możesz korzystać z codziennych sugestii treningowych, włączyć plan Garmin Coach, utworzyć lub znaleźć wydarzenie rowerowe i pod nie Garmin utworzy plan treningowy. Cytuj
Rybus85 Napisano Niedziela o 18:54 Autor Napisano Niedziela o 18:54 Tylko że sugestie treningowe pokazuje mi na bieganie. A mnie bieganie kompletnie nie interesuje 😁 A chyba żeby były na rower sugestie musiałbym mieć pomiar mocy. Mi tylko chodzi o to że jak przyjdzie zima,to rower na trenażer, odpalić zegarek i licznik i zrobić swoje żeby na wiosnę mieć lepszy start. Treningów na razie w Garminie nie używam. Cytuj
KSikorski Napisano Poniedziałek o 05:18 Napisano Poniedziałek o 05:18 (edytowane) Mi w sugestiach treningowych wyświetla dwie opcje, "pokaż bieganie" i "pokaż kolarstwo". Forerunner 955 ma profil jazdy na trenażerze, trzeba go sparować po ant+ (chodzi oczywiście o trenażer interaktywny). Większość statystyk rowerowych wymaga pomiaru mocy. Edytowane Poniedziałek o 05:22 przez KSikorski Cytuj
Rybus85 Napisano Poniedziałek o 05:19 Autor Napisano Poniedziałek o 05:19 No u mnie niestety tylko bieganie. A ani razu się nie przebiegłem 😂 Cytuj
Rybus85 Napisano Poniedziałek o 07:59 Autor Napisano Poniedziałek o 07:59 Myślę że prędzej czy później trzeba będzie pomyśleć o pomiarze mocy. Może na przyszły rok,bo w tym to już żona krzywo patrzy na wydatki 😁 Cytuj
KSikorski Napisano Poniedziałek o 09:02 Napisano Poniedziałek o 09:02 Rowerowe garminy bez pomiaru mocy są kasą wyrzuconą w błoto moim zdaniem. Cytuj
FigoiFago Napisano Poniedziałek o 12:26 Napisano Poniedziałek o 12:26 @Rybus85 sprawdź treningi Garmin Coach. Znajdziesz je w zakładce Trening i planowanie. Do wybrania będzie plan dla roweru. Wtedy zegarek powinien pokazywać sugestie treningowe dla tego sportu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi