matbrt Napisano 21 Stycznia 2025 Napisano 21 Stycznia 2025 Cześć, powoli dojrzewam do karbonowego gravela, ale zanim się na niego zdecyduję chcę mieć coś pośredniego. Pytanie, czy jesteście w stanie polecić jakiś karbonowy widelec do Treka Marlina 7, tylko żadnego chinczyka, nie chcę się zastanawiać, czy będę zbierał zęby z ulicy. Pozdrawiam Cytuj
Mihau_ Napisano 21 Stycznia 2025 Napisano 21 Stycznia 2025 (edytowane) Cytat Pytanie, czy jesteście w stanie polecić jakiś karbonowy widelec do Treka Marlina 7, tylko żadnego chinczyka, nie chcę się zastanawiać, czy będę zbierał zęby z ulicy. Nie ma nie-chińskich które mają sens. Jeśli taki znajdziesz to będzie kosztował tyle co ten twój rower jest warty Secundo mtb ze sztywnym widelcem to mtb ze sztywnym widelcem a nie "prawie gravel", to nie ma ze sobą nic wspólnego oprócz braku amortyzacji Edytowane 21 Stycznia 2025 przez Mihau_ Cytuj
matbrt Napisano 21 Stycznia 2025 Autor Napisano 21 Stycznia 2025 Może polecam czytanie ze zrozumieniem, myślę że mtb bez amortyzacji jednak BLIŻEJ do gravela, ale gravelem nie będzie. Nie pytałem o koszta, a pytałem o polecany sprzęt, także dzięki za brak pomocy. Cytuj
pecio Napisano 22 Stycznia 2025 Napisano 22 Stycznia 2025 12 godzin temu, Mihau_ napisał: Secundo mtb ze sztywnym widelcem to mtb ze sztywnym widelcem a nie "prawie gravel", to nie ma ze sobą nic wspólnego oprócz braku amortyzacji Jesteś @Mihau_ w błędzie. 😁 Popatrz na katalogi rowerowe niektórych firm na 2025. Tam pojawiła się nowa kategoria - ULTRA GRAVEL i są to rowery MTB na sztywnych widłach z "lichymi " 😉oponkami . Cytuj
Talrand Napisano 22 Stycznia 2025 Napisano 22 Stycznia 2025 13 godzin temu, matbrt napisał: Może polecam czytanie ze zrozumieniem, myślę że mtb bez amortyzacji jednak BLIŻEJ do gravela, ale gravelem nie będzie. Nie pytałem o koszta, a pytałem o polecany sprzęt, także dzięki za brak pomocy. O jak nie masz ograniczonego budżetu to polecam https://www.ticycles.com/components/fork-custom-titanium, $1450 za tytanowy widalec na wymiar. W sam raz do Marlina za ~4000 zł. Mam nadzieje że ten post bardziej przypadnie ci do gustu 😘 Cytuj
Mihau_ Napisano 22 Stycznia 2025 Napisano 22 Stycznia 2025 2 godziny temu, pecio napisał: Jesteś @Mihau_ w błędzie. 😁 Popatrz na katalogi rowerowe niektórych firm na 2025. Tam pojawiła się nowa kategoria - ULTRA GRAVEL i są to rowery MTB na sztywnych widłach z "lichymi " 😉oponkami . Taki z tego gravel jak z 9 kg emondy "lekka szosówka" 😂 Cytuj
wr81 Napisano 22 Stycznia 2025 Napisano 22 Stycznia 2025 (edytowane) Gdy przymierzałem się do podobnej operacji rozważałem widelec z tej firmy. Przewijają się opinie w necie od kilku lat, różne opcje wysokości (axle to crown ) dostępne. https://www.amazon.pl/s?k=exotic+widelec&__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=307MD1Y4FJ4TQ&sprefix=exotic+widelec%2Caps%2C152&ref=nb_sb_noss_1 Edytowane 22 Stycznia 2025 przez wr81 Cytuj
matbrt Napisano 22 Stycznia 2025 Autor Napisano 22 Stycznia 2025 1 godzinę temu, Talrand napisał: O jak nie masz ograniczonego budżetu to polecam https://www.ticycles.com/components/fork-custom-titanium, $1450 za tytanowy widalec na wymiar. W sam raz do Marlina za ~4000 zł. Mam nadzieje że ten post bardziej przypadnie ci do gustu 😘 Dzięki, szkoda że pytałem o karbonowe 👌 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi