kubatychy Napisano 1 Sierpnia Udostępnij Napisano 1 Sierpnia (edytowane) Witajcie, Posiadam rower GT zaskar. Link do zdjęcia wklejam na końcu. Z powodu dyskopatii kręgosłupa szyjnego, zadzieranie głowy do góry, przy pochylonej pozycji sprawia mi duży dyskomfort. Mam 186 cm a rama ma rozmiar L. Prośba o poradę czy krótszy mostek (obecny 75 mm) wyprostuje w znaczny sposob sylwetkę? Ewentualnie myślałem nad amortyzatorem 120 mm (obecnie 100) aby podnieść nieco kokpit. Wiem że to wpłynie na właściwości jezdne ale przy obecnych problemach w grę i tak wchodzi jedynie jazda mocno rekreacyjna. Jeżeli ten rower będzie trudno zmodyfikować myślałem o trekkingu z mniejszą (krotsza) rama jak specialized sirrus. Każda porada i opinia będzie miło widziana. https://files.fm/u/tukvb42fwd Edytowane 1 Sierpnia przez kubatychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo850 Napisano 1 Sierpnia Udostępnij Napisano 1 Sierpnia Wrzuć zdjęcie swoje z rowerem, da więcej informacji. Ale co byś nie zrobił to będzie rower do XC, jeżeli wygodniej Ci jest na krótszym rowerze o trekkingowym charakterze - zmieniaj rower, mostkiem czy amorem nie zmienisz dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 1 Sierpnia Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2 godziny temu, kubatychy napisał: Ewentualnie myślałem nad amortyzatorem 120 mm (obecnie 100) aby podnieść nieco kokpit. Możesz zastosować grubszą (i jednocześnie wyższą) oponę na przód, a węższą na tył. Prawdziwe 2,4 potrafią mieć profil wyższy o kilkanaście milimetrów od takich 2,0-2,1. To już się naprawdę czuje w pozycji i prowadzeniu. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacekddd Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Może to czas żeby rozszerzyć zakres swoich poszukiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi