Skocz do zawartości

[Stery] 16 kulek jaki to wianek ?

Max40

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Rower  PEUGEOT Florence (FR-Francja)

Chciałem wymienić wianki na nowe, ale te co były w sklepie okazały się łożyskami większymi "polskimi". A potrzebuje wianki  o wymiarach fi-zew:~37.4mm, fi-wew:~30.8mm, 16 sztuk kulek. Zostaje znalezienie  taki sam wianek lub wymiana kulek. Pytam i jestem za tym, aby znaleźć  taki sam wianek ostatecznie zostaje wymiana kulek. 

Wianki:

FR , fi-zew: ~37.4mm, fi-wew:~30.8mm, 16 sztuk kulek fi ~4mm.

PL, fi-zew:~40mm, fi-wew:~33.5mm, 22 sztuk kulek fi~4mm

1-łozyska.jpg

2-łozyska.jpg

Napisano
Cytat

, jak kulki masakra to i bieżnie w takim samym stanie . Lepiej cały secik wymienić.

Bieżnia jak i kulki nie sa w takim złym stanie co widać na załączonym zdjeciu wianka "FR" . Jak juz udało mi się zdemontować mostek i mam dostęp to próbuje przejrzeć,nasmarować zabezpieczyć  i wymienić co mogę. A stery  może będę wymieniał później, bo to nie jest teraz  pilne. 

Próbuję przywrócić rower do działania pewne elementy uszkodzone wymienić itp.

[Amortyzator] SR Suntour T870- czy tego typu amortyzator mozna rozebrac i jak ?

[Stery skercane] Problem zemotowaniem mostka aluminiowego

20 godzin temu, leejoonidas napisał:

stery EC30

A dzieki za info. czyli rura sterowa to pod fi30     [EC30] to nazewnictwo się przyda w poszukiwaniu odpowiednich  nowych "kompletnych" sterów. Przy jednym z rowerów miałem tak ze miski były dwie Upper cup  "kombinowane stery" zamiast Upper cup  i Lower Cup co mogło powodować odkręcanie śruby.

SteryTyp-EC30 .jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...