Skocz do zawartości
  • 0

Przerabianie napedu

Gość marek

Pytanie

Gość marek
Napisano

Witam mam pytanie , posiadam rower triban rc 500 i chcialbym sie dowiedziec czy moge w jakis budzetowy sposob zmienic naped z 2 na 9 (sora) na 1 na 9 ? Czy da sie kupic do korby sory zebatke narrow wide ? Czy bedzie to wszystko dzialac ? Jak nie to czy ktos ma jakies propozycje jak to przerobic w miare po kosztach ? Pozdrawiam 

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po kosztach...... ściągasz z przodu jedną zębatkę , przednią przerzutkę , linkę i masz 1x9. Ba... jak to co zdemontowałeś sprzedasz jesteś jeszcze do przodu. 🤣

Gość Marek
Napisano

Dzieki za odpowiedzi , Panowie a czy jakąs konkretną jestescie mi w stanie polecic? Podobno sa rozne rozstawy srub a ja nie moge znalezc info z jakim rozstawem bedzie mi pasowala zebatka , mam sora r3000

Napisano

PCD  w tych korbach to 110.

A tak serio to na jednej koronce możesz mieć ból aby obsłużyć cały zakres kasety. Niby na upartego się da ale przekos w którymś momencie będzie ogromny. Musisz " trafić" z linią łańcucha tam gdzie najbardziej będziesz używał. Lub zostaje zakup dedykowanej korby jednorzędowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...