Skocz do zawartości
  • 0

Pierwszy Full na Sudety Divide

Gość Wicia

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ghost waży ponad 16kg, nie bądź masochistą. To nie ma większego znaczenia na co dzień, ale przy 400km i 10 000m przewyższenia na jeden raz znaczenie ma każde 100 gramów.
Ja będę jechał na rift zone carbon, który z pedałami waży nieco ponad 14kg i myślę że to jednak dużo, ale takiego już mam. Oszczędzę na braku ubrań na zmianę i braku śpiwora.

W podobnych pieniądzach masz rose ground control ważący poniżej 14kg: https://www.rosebikes.pl/rose-ground-control-3-2702037?article_size=6847&product_shape=19742

Napisano

Skąd te 400 km i 10k m przewyższenia? Raczej pytanie dotyczyło opcji "na co dzień". 

Marin ma gorsze "bombki" na choince. Marne heble, gorszy napęd. 

Części do obu dostępne bez problemu.

Napisano

Proszę tylko nie dać się wepchnąć w dywagacje na temat "ile skoku" i "jaka geometria".
Wszystko w miarę nowoczesne (kąty w zakresie 74-77 podsiodłowy i 65-69 sterowy) o skoku w zakresie 100-140 mm będzie dobre na ten rodzaj zawodów. Byleby ważyło jak najmniej.
Najważniejsze to zabrać dużo wody i zbijać wagę. Do bidonu w ramie woda "awaryjna", główny zasób w bukłaku 2-3 litry.
Zabrać zapasowy wózek przerzutki, spinkę i ogniwo do łańcucha, zestaw do naprawy opon i dętkę, nie próbować sobie wmawiać że z telefonem będzie się dobrze nawigowało.
Powyższe na podstawie jednorazowego uczestnictwa w carpatia divide.

Gość KSikorski
Napisano

Dziękuje za info chyba pójdę w te Rose😉, robiłem kilka lat temu Wisłę 1200 ale jednak góry to chyba inna para kaloszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...