Skocz do zawartości
  • 0

Rose Backroad axs czy di2 ?

Gość ten_tego

Pytanie

Gość ten_tego
Napisano

Chcę kupić jeden z tych dwóch modeli:

https://www.rosebikes.pl/rose-backroad-apex-axs-xplr-1x12-2710904?product_shape=*blue+haze

https://www.rosebikes.pl/rose-backroad-grx-rx810-di2-1x11-2696929?product_shape=*blue+haze

O dziwo oba w interesujących mnie rozmiarach są dostępne, co byście polecili di2 1x11 czy sram axs 1x12 ? Różnica w cenie to ok 1200 na korzyść shimano- na shimano jest również nieznacznie lżejszy - ale to akurat sprawa mniej istotna.

W obu korba to 40T, różnica jest w kasecie sram 11 - 44, shimano 11 - 42

Zawczasu też zapytam, bo z tego co szukałem to Rose nie ma przedstawicielstwa w PL, czy ktoś może miał okazję zgłaszać ewentualną usterkę na gwarancji do nich i czy przebiega to w miarę rozsądnie czy trzeba kopać się koniem ? :)

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Napęd to kwestia wyłącznie indywidualnych preferencji. Ja bym wolał srama zarówno z uwagi na ten jeden rząd więcej a przede wszystkim bezprzewodowość.

Cytat

Zawczasu też zapytam, bo z tego co szukałem to Rose nie ma przedstawicielstwa w PL, czy ktoś może miał okazję zgłaszać ewentualną usterkę na gwarancji do nich i czy przebiega to w miarę rozsądnie czy trzeba kopać się koniem ? :)

Opinie raczej pozytywne

Gość ten_tego
Napisano

Dzięki, ale problem rozwiązał się sam :) nie ma już mojego rozmiaru na di2.

A nie orientujesz się jak z trwałością lakieru ? Łatwo porysować ? Bo chce dopiąć do niego torby i nie wiem czy trzeba zabezpieczać wcześniej czy może wystarczy zwykła naklejka.

Teraz przede mną najtrudniejsza decyzja light grey czy blue haze :)

Napisano
Cytat

A nie orientujesz się jak z trwałością lakieru ? Łatwo porysować ? 

To nie ma znaczenia "jaki jest" lakier, siła tarcia w odpowiednim czasie przeora wszystko. 

Jak chcesz zabezpieczać to najsensowniej kupić folię oracal i docinać według potrzeb. 

Gość ten_tego
Napisano

@Mihau_pięknie dziękuję za informację!

Jeszcze nasuwa mi się jedno, czy laik który nigdy wcześniej własnoręcznie nie składał roweru - max to zdjęcie koła i zmiana dętki :) - da radę aby to samemu poskładać do kupy tak żeby było wszystko ok ? W sensie czy trzeba coś regulować/ustawiać ? Na stronie niby piszą że nie, ale pomiędzy tym co jest napisane, a stanem faktycznym to różnie bywa.
Zakładam że pewnie potrzebne narzędzia są dołączane. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...