wojtasin Napisano 6 Marca 2024 Napisano 6 Marca 2024 Znalazłem do kupienia kółka, jak w temacie, właściciel potrafi powiedzieć, że są ze szpilką (czyli QR) i że są z Treka Superfly 5, ale po za tym, że ma minimum 4 lata, to nie wiadomo z którego roku. Czy ktoś kojarzy do którego roku montowali te koła z zaciskami QR i jakie w nich mogą być piasty, wolałbym, żeby mi nie wywaliło bębna (czy tam bębenka) Cytuj
TheJW Napisano 6 Marca 2024 Napisano 6 Marca 2024 (edytowane) Nowe, czy używane? Bo jak używane minimum 4 lata i właściciel nawet nie jest w stanie określić ich podstawowej specyfikacji, to chyba nie warto się w to pakować, bo raczej nie będą w zbyt dobrym stanie. A piasty z tego co znalazłem to standardowe QR czyli 100 i 135mm. Z tego dokumentu wynika, że montowali tam QR 135 i sztywną 142. Edytowane 6 Marca 2024 przez TheJW Cytuj
itr Napisano 6 Marca 2024 Napisano 6 Marca 2024 Miałem obręcz Mustang 32 otw gdzieś w 2007 roku, jeszcze z powierzchnią dla klocków, także ten tego… i była słaba… ale skoro to nie Gary tylko trek superfly to chyba jest już po 2010 roku, moja już trek rama chyba z 2015 r ma już 142mm przelot i a pancerze wciąż zewnętrzne, może trzeba po ofertach całych rowerów wytropić, ale przebieg nieznany, takie koła zawsze mogą być loterią. Cytuj
wojtasin Napisano 6 Marca 2024 Autor Napisano 6 Marca 2024 Poszukałem trochę, zadzwoniłem. Nie ma się co bać, że to formula, to piasty na poziomie qunado z prymitywnym uszczelnieniem laibiryntowym, do kompletu z niezbyt dobrze ocenianymi obręczami i po Waszych głosach - podziękowałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi