Eathan Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia Dodam że za pierwszym razem była lipa. Usunąłem dodałem ponownie. I za drugim razem było ok. Różnica między pierwszym i drugim parowaniem; 1 w ustawieniach czujników wybrałem radar i dalej 2 w ustawieniach czujników wybrałem wyszukaj wszystkie Cytuj
pecio Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia @bashey_pl Varia działa na dwóch ( i tyle zabiera łączności w Edge )"kanałach " osobno radar i również osobno jako światło. SBL nie działa po BLE . Tylko i wyłącznie po ANT+. Z tego co mi mignęło przed oczami nie dali " dostępu " Macy aby to goniło po BLE. Varia w smarcie działa . Tak będziesz niestety miał . Będzie cały czas na OFF ale nie martw się działa jak tylko masz ustawione na "S" . Taki urok jest nowej 820 i tego ich pierXXXnego "zamkniętego" BLE w radarze. Jak goni całość po ANT+ to takich problemów nie ma. Z drugiej strony w najnowszych softach Edge dali możliwość obsługi tego zaczarowanego BLE ale już nie przełączysz radaru w tryb ANT+ . Nie ma takiej opcji. @Eathan jak poustawiasz w OnelapFit Magenkę to raczej nie usuwaj bo będzie kiedyś potrzebna do ewentualnej aktualizacji. Możesz na ten czas pozbawić uprawnień i dać ją do głębokiego uśpienia w telefonie. Lub usuwasz , my w niedalekiej przyszłości dajemy hasło , znowu instalujesz , robisz aktualizacje .....😁 2 godziny temu, Eathan napisał: Jak rozumiem mogę usunąć dowolnie przyciski z widoku na Garminie, ale w SmartBikeLights nadal mogę używać tych trybów? Tak . Dokładnie tak. Za chwilkę wrzucę mój wsad jak znajdę ten właściwy bo mam kilkanaście wersji rozwojowych ( cały czas coś motam )😉😁 1 Cytuj
bashey_pl Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia (edytowane) To, że Varia działa w smarcie to wiem ale czy jak warunek jest spełniony(auto za mną) to odpala się lampka a nie pokazuje na edku? Tego chcę być pewny. Edytowane 10 Kwietnia przez bashey_pl literówki i składnia Cytuj
pecio Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia (edytowane) @bashey_pl jak wklepałeś to co my tu wrzucamy to tak .....DZIAŁA ! Możesz to łatwo sprawdzić - stań na poboczu i lukaj na lampkę jak jedzie samochód . Ważne abyś miał tylko ją ustawioną w tryb SMART czyli to magiczne S na górnym lewym "butoniku " @Eathan #1074,358879792::16776960:267911168,0#9,6!DZIEN:2:57:0:0Er600,s-600C]1.38889!NoGPS:1:3:0:0G[3!AKU:2:58:0:0B}4Er600,s-600!NOC:1:3:0:0Es-600,r600!NOCS:2:1:0:0C}9.72222Es-600,r600!:1:0:0:0D=1#0,73535488::11141120:#9,6!NoGPS:1:4:0:0G[3!Hebel:2:4:0:0C]1.94444A[-10!DRadar:1:7:0:0I]-1]0!NOC:2:4:0:0B[5Es-600,r600!NRadar:2:6:0:0Es-600,r600I]-1]0!:1:0:0:0D=1#8,7:AT 1600:0:16777215:-1!2,:-1,OFF:0!1,1600:1!1,1000:3!1,600:4!1,300:5!1,DZIEŃ:57!1,AKU:58#6,5:Varia 820:0:16777215:-1!2,:-1,OFF:0!1,STAŁE:4!1,DZIEŃ:7!1,NOC:6!1,GRUPA:5#0::#1:1#123!:123!#16711680#0#B3843#14#24#0#0 @bashey_pl cały czas trwają intensywne prace z mojej strony aby przywrócić jakoś 😉 to podświetlanie "guzików " na Edku przy zmianie trybów w smarcie bo mnie też to delikatnie mówiąc wkuXXXia. Edytowane 10 Kwietnia przez pecio 2 Cytuj
bashey_pl Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia No dzięki Panie przez wielkie "P" Pecio. O to mnie chodziło. Tak jako podstawy używam twojego kodu do Variatki z moimi pode mnie usprawnieniami. Cytuj
burz Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia (edytowane) @pecio pozwoliłem sobie skorzystać z opisów belek w lumenach Edytowane 10 Kwietnia przez burz Cytuj
pecio Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia @burz @bashey_pl spoko ✋. To ja dziękuję . Po to tutaj " wklejamy" oraz ścieramy się z pomysłami aby osiągnąć " technologiczną nirwanę " 😉Nie jestem alfą i omegą , nieomylną AI . Wy mnie inspirujecie , czasami ja coś wymyślę i tak się tutaj kreci nam " biznesik ". A tak nawiasem Garmin już mi płaci prowizję , teraz dołączyła Magene ......... komu jeszcze Variatkę 😉🤣 3 Cytuj
Eathan Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia @pecio myślisz, że jak kupię drugą na przodek to będzie bezpieczniej Tak mi przyszło do głowy bo kiedyś się walnąłem zakładając ION 200RT i FlaraRT. Tył poszedł na przód a przód na tył. Jechałem tam jakąś większą trasę a kumpel (franca) nie powiedział o pomyłce i całą drogę miał bekę ze mnie. 2 Cytuj
Eathan Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia z uwagi na bezsenność popełniłem wątek tylko o Magene AT1200/AT1600 => 2 Cytuj
bashey_pl Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Bardziej obeznani w temacie: Jak ustawić aby lampki gasły po jakimś czasie po zatrzymaniu? Czy jest to możliwe? Znam tylko opcję, że lampki odpalają powyżej jakiejś tam prędkości. Cytuj
Eathan Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia Próbowałeś: prędkość mniejsza niż X km/h lub równa X km/h i tryb OFF. Możesz też dodać jakieś tam opóźnienie żeby nie gasło natychmiast po spadku prędkości (np. jak staniesz na światłach albo chcesz się włączyć do ruchu). 2 Cytuj
bashey_pl Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia OOOOO właśnie to jest jakiś pomysł. Dzięki za naprowadzenie. Cały rok do roboty rowerem, część po drogach w mieście zanim dojadę do DDR więc trochę lipa jak mi światła zgasną jak będę skręcać i trzeba się zatrzymać. Cytuj
pecio Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia (edytowane) Jak zdefiniujesz określoną prędkość jako równą lub większą ( lub samą większą ) niż powiedzmy 5 km/h to po zatrzymaniu lampki gasną bo nie został spełniony warunek. . Tak jak @Eathan wyżej napisał możesz dodać zwłokę czasową zanim to nastąpi. W tym trybie nie musisz bawić się w OFF. Zawsze możesz też błyskawicznie w określonych sytuacjach klapnąć w górnej prawej belce na OFF i wtedy przejdzie w tryb manualny i wyłączy daną lampkę. Tylko potem nie zapomnij sobie znowu dać na "S" jak chcesz mieć "automata". Generalnie w SBL można cuda wyprawiać z lampami, zdefiniujesz każdy scenariusz do każdej zaczarowanej sytuacji. Edytowane 11 Kwietnia przez pecio Cytuj
bashey_pl Napisano 14 Kwietnia Napisano 14 Kwietnia No i polatane i przetestowane przez weekend. Wszystko gra i buczy. Działa w trybie smart i po wykryciu auta błyska tak jak trzeba. Oraz po ustawieniu dezaktywacji akcji gdzie lampka zapala się po przekroczeniu 7km/h to na postoju wyłącza się po 60 sekundach. I o to mi chodziło. 1 Cytuj
pecio Napisano 17 Kwietnia Napisano 17 Kwietnia (edytowane) Drogi , szanowny @Eathan'ku , nie wiem czy Pan zauważył iż w 31.20 do Edka dorzucili zeszyt w linie 😁jak zaczyna gadać z Variatką 820. Teraz zajerąbiście widać tylne manewry blachosmrodów. Tu się fajnie postarali i oby tak dalej dopieszczali ten temat. Edytowane 17 Kwietnia przez pecio 1 Cytuj
Eathan Napisano 17 Kwietnia Napisano 17 Kwietnia a nie zwróciłem uwagi... Jutro będę jeździć to zaobserwuję. Coś trzeba ekstra włączyć, czy po prostu działa? Cytuj
pecio Napisano 17 Kwietnia Napisano 17 Kwietnia Nic nie trzeba robić , po aktualizacji samo jest z automatu. Cytuj
pecio Napisano 18 Kwietnia Napisano 18 Kwietnia (edytowane) Drodzy koledzy i koleżanki 😁 mam dobre wiadomości i bardzo dobre wiadomości 😉................ Dostałem dziś info , że SBL po ciężkich bojach z kodem dostała aktualizację gdzie problemy z podświetlaniem przycisków ekranowych w trybie smart zostały poprawione . Proszę zaktualizować , odpalać maszynki i testować . Jak wyjdą jakieś kwiatki to od razu pisać . Sprawa dotyczy Varii RearVue 820 Edytowane 18 Kwietnia przez pecio 1 Cytuj
Eathan Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia No dobra @pecio u mnie 0.31.1 i nie wiem, czy to nowa wersja czy nie... Możesz podać jaką to ma być wersje? Niby aktualizacji dla SBL nie widzę. Coś się szybko zainstalowało po włączeniu komputerka ale nie zauważyłem co to było. Druga sprawa... Odnośnie tej kartki... Wczoraj coś większego przejechałem i szukałem tych zmian o których mówisz... No więc tak. jest pionowa linia, widać jak autka jadą po jednej albo drugiej stronie, wykrywa nadal 3 rodzaje pojazdów - małe, duże i 2 kołowe. Nic innego nie zauważyłem. Możesz wrzucisz fotkę? Cytuj
bashey_pl Napisano Niedziela o 15:16 Napisano Niedziela o 15:16 Też mam wersję 0.31.1 i aktualizowane jakiś czas temu, tak mi się wydaje. No i dziś i wczoraj pojeżdżone i dalej w smarcie brak podświetlenia przycisków ekranowych w trybie załączania jeśli wykryje zagrożenie. Cytuj
Eathan Napisano Poniedziałek o 12:27 Napisano Poniedziałek o 12:27 Przeszperałem strony Smart Bike Light na Garminie oraz Github. Wygląda na to, że nie ma wersji nowszej niż 0.31.1 z 15 lutego 2026 tego roku. Może @pecio ma jakieś insiderskie wejścia i stąd info o przyszłej aktualizacji. Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 19:34 Napisano Poniedziałek o 19:34 I znowu wypaliłem 😁 ...... ale tak to jest jak się wieczorem wali % i czyta stare maile . Oczywiście ,że najnowsza wersja to 0.31.1 . Dopóki Garmin nie otworzy tego swojego zamkniętego protokołu BLE na którym komunikuje się radar 820 z Edkiem do póty twórca SBL ma związane ręce odnośnie kwestii komunikacji zmian zgłaszanych przez radar do smarta. 2 Cytuj
pecio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jestem......pół strony epitetów .....na Garmina. Co " miszczowie" zrobili aby ukryć swoją niemoc twórczą i buńczuczne stwierdzenia marketingu odnośnie czasu działania nowej Vari 820 ? I to wszystko w czasach masowych zwrotów tego niedorobionego bubla. Ano zlikwidowali powiadomienie o statusie baterii. Teraz nie wiem czy jest pełna czy już siadła.......kuśka mać krew mnie zalewa. Mało tego w nowym sofcie Edka pomimo braku zezwolenia na przeliczanie trasy ten sam ambitnie zaczyna przeliczać ale tak żeby tego przypadkiem nie zrobić. Więc mieli się , mieli i mieli. Po trzecie to zlikwidowali możliwośc odfajkowania zoomowania i teraz tak się to robi , że lepiej już nic więcej nie napiszę. Ps. Po kolejnym uruchomieniu Edka pojawił się status zasilania Varii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi