Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dodam że za pierwszym razem była lipa. Usunąłem dodałem ponownie. I za drugim razem było ok. Różnica między pierwszym i drugim parowaniem;

1 w ustawieniach czujników wybrałem radar i dalej

2 w ustawieniach czujników wybrałem wyszukaj wszystkie

Napisano

@bashey_pl Varia działa  na dwóch  ( i tyle zabiera łączności w Edge )"kanałach " osobno radar i również osobno jako światło.  SBL  nie działa po

BLE . Tylko i wyłącznie po ANT+.  Z tego co mi mignęło  przed oczami   nie dali " dostępu " Macy   aby    to goniło po BLE. 

Varia w smarcie działa  .  Tak będziesz  niestety miał .  Będzie cały czas na OFF  ale  nie martw się działa jak tylko masz ustawione na "S" . Taki urok jest   nowej 820 i tego ich pierXXXnego   "zamkniętego" BLE w radarze.  Jak  goni całość po ANT+  to takich problemów nie ma.   Z drugiej strony  w najnowszych softach Edge  dali możliwość obsługi tego zaczarowanego BLE ale już nie przełączysz radaru w tryb ANT+ . Nie ma takiej opcji. 

@Eathan jak poustawiasz  w OnelapFit  Magenkę  to raczej nie usuwaj  bo będzie kiedyś potrzebna  do ewentualnej aktualizacji. Możesz na ten czas   pozbawić  uprawnień i  dać ją do głębokiego uśpienia w telefonie.  Lub usuwasz , my w niedalekiej przyszłości dajemy hasło ,  znowu instalujesz , robisz aktualizacje .....😁

2 godziny temu, Eathan napisał:

Jak rozumiem mogę usunąć dowolnie przyciski z widoku na Garminie, ale w SmartBikeLights nadal mogę używać tych trybów? 

Tak . Dokładnie tak.  

Za chwilkę   wrzucę  mój wsad  jak  znajdę ten właściwy  bo mam  kilkanaście wersji  rozwojowych ( cały czas coś motam )😉😁

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

To, że Varia działa w smarcie to wiem ale czy jak warunek jest spełniony(auto za mną) to odpala się lampka a nie pokazuje na edku? Tego chcę być pewny.

Edytowane przez bashey_pl
literówki i składnia
Napisano (edytowane)

@bashey_pl jak wklepałeś to co my tu wrzucamy   to tak .....DZIAŁA ! Możesz to łatwo sprawdzić - stań  na poboczu i lukaj na lampkę  jak jedzie samochód . Ważne abyś miał tylko ją ustawioną w tryb SMART czyli to magiczne S na górnym lewym "butoniku " 

@Eathan #1074,358879792::16776960:267911168,0#9,6!DZIEN:2:57:0:0Er600,s-600C]1.38889!NoGPS:1:3:0:0G[3!AKU:2:58:0:0B}4Er600,s-600!NOC:1:3:0:0Es-600,r600!NOCS:2:1:0:0C}9.72222Es-600,r600!:1:0:0:0D=1#0,73535488::11141120:#9,6!NoGPS:1:4:0:0G[3!Hebel:2:4:0:0C]1.94444A[-10!DRadar:1:7:0:0I]-1]0!NOC:2:4:0:0B[5Es-600,r600!NRadar:2:6:0:0Es-600,r600I]-1]0!:1:0:0:0D=1#8,7:AT 1600:0:16777215:-1!2,:-1,OFF:0!1,1600:1!1,1000:3!1,600:4!1,300:5!1,DZIEŃ:57!1,AKU:58#6,5:Varia 820:0:16777215:-1!2,:-1,OFF:0!1,STAŁE:4!1,DZIEŃ:7!1,NOC:6!1,GRUPA:5#0::#1:1#123!:123!#16711680#0#B3843#14#24#0#0

@bashey_pl cały czas  trwają intensywne prace  z mojej strony aby   przywrócić  jakoś 😉 to podświetlanie  "guzików " na Edku  przy zmianie trybów w smarcie  bo mnie też to delikatnie mówiąc wkuXXXia.

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 2
Napisano

@burz @bashey_pl spoko  . To ja dziękuję . 

Po to  tutaj  " wklejamy" oraz  ścieramy się z pomysłami  aby osiągnąć  " technologiczną nirwanę " 😉Nie jestem  alfą i omegą , nieomylną AI  . Wy mnie  inspirujecie  , czasami ja coś wymyślę  i tak się tutaj  kreci nam " biznesik ".  A  tak nawiasem   Garmin już mi płaci prowizję  , teraz dołączyła Magene ......... komu jeszcze Variatkę 😉🤣

• Haha 3
Napisano

@pecio myślisz, że jak kupię drugą na przodek to będzie bezpieczniej :D Tak mi przyszło do głowy bo kiedyś się walnąłem zakładając ION 200RT i FlaraRT. Tył poszedł na przód a przód na tył. Jechałem tam jakąś większą trasę a kumpel (franca) nie powiedział o pomyłce i całą drogę miał bekę ze mnie. 

• Haha 2
Napisano

Bardziej obeznani w temacie: Jak ustawić aby lampki gasły po jakimś czasie po zatrzymaniu? Czy jest to możliwe? Znam tylko opcję, że lampki odpalają powyżej jakiejś tam prędkości.

Napisano

Próbowałeś: prędkość mniejsza niż X km/h lub równa X km/h i tryb OFF. Możesz też dodać jakieś tam opóźnienie żeby nie gasło natychmiast po spadku prędkości (np. jak staniesz na światłach albo chcesz się włączyć do ruchu). 

• +1 pomógł 2
Napisano

OOOOO właśnie to jest jakiś pomysł. Dzięki za naprowadzenie. Cały rok do roboty rowerem, część po drogach w mieście zanim dojadę do DDR więc trochę lipa jak mi światła zgasną jak będę skręcać i trzeba się zatrzymać.

Napisano (edytowane)

Jak zdefiniujesz   określoną prędkość  jako równą lub większą  ( lub samą większą ) niż powiedzmy 5 km/h  to po zatrzymaniu  lampki gasną bo nie został spełniony warunek. .  Tak jak @Eathan wyżej napisał możesz dodać  zwłokę czasową  zanim  to nastąpi.  W tym trybie nie musisz bawić się w OFF.  Zawsze  możesz też błyskawicznie w określonych sytuacjach   klapnąć  w górnej prawej belce  na OFF i wtedy przejdzie w tryb manualny i wyłączy  daną lampkę.  Tylko potem nie zapomnij  sobie znowu dać na "S" jak chcesz mieć "automata".  Generalnie w SBL  można cuda  wyprawiać z lampami,  zdefiniujesz  każdy scenariusz  do każdej zaczarowanej sytuacji. 

Edytowane przez pecio
Napisano

No i polatane i przetestowane przez weekend. Wszystko gra i buczy. Działa w trybie smart i po wykryciu auta błyska tak jak trzeba. Oraz po ustawieniu dezaktywacji akcji gdzie lampka zapala się po przekroczeniu 7km/h to na postoju wyłącza się po 60 sekundach. I o to mi chodziło.

• +1 pomógł 1