Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zainstalowałem jeszcze raz od początku, ale bez mojego wsadu… i mam prawidłowy ekran, choć pusty. Jednak to był mój błąd w konfiguracji Varia, choć nie mam pojęcia jaki.  

IMG_0657-compressed.jpeg

Napisano (edytowane)

Jak dobrze zrozumiałem twoje preferencje to tak wklepałem.  Ustawiłem na Edka 1030  bo to to samo ekranowo co Explore . Ustaw i sprawdź . Ewentualnie  jakieś zmiany  kolorystyczne itp.  to pisz . 

###0,73535488::11141120:#9,6!NoGPS:1:4:0:0G[3!Hebel:2:4:0:0C]1.94444A[-10!DRadar:1:7:0:0I]-1]0!NOC:2:5:0:0B[5Es-600,r600!NRadar:2:6:0:0Es-600,r600I]-1]0!:1:0:0:0D=1##6,5:Varia 515:0:16777215:-1!2,:-1,OFF:0!1,STAŁE:4!1,DZIENNE:7!1,NOCNE:6!1,PELETON:5#0::#0:1#123!:123!#16711680#0#B2713##3#0#0

A i żeby korzystać z dobrodziejstwa  całej automatyki oświetlenia  musisz potem na panelu  u góry  ustawić na S  czyli smart (nie N ani  M) 😁

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

1040/1050  i "rodzina"  obecnie 😉pamięta  ( choć z tym różnie bywało w różnych aktualizacjach ).    W Edge Explorer   "jedynce "  powiem szczerze  ,że już nie pamiętam ( ale powinno )  .  Zresztą  sam się szybko możesz przekonać . 

Dokup sobie smyczkę do Variatki  ..... czasami mocno się przydaje ( w nowej już standardowo jest w zestawie ).  A najlepiej silikonowego kondonika  plus smyczka.   Varia  z tyłu ładnie dostaje zawartością z pod koła . 

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Przez dwa dni miałem przyjemność dać nowej Variatce 820 ostro w pupkę .  I oczywiście  jak na Garmina przystało  standardowo  ujawniły się "choroby wieku dziecięcego"   ( tak dyplomatycznie to ujmując ). Po  zatrzymaniu ,   po chwili wyskakuje komunikat " błąd radaru"   ...... chwilę pomieli i  ..... " przywrócono funkcje radaru ".   Kolejny aspekt  dotyczy kwalifikacji  "wielkości " obiektów .  Przy pojedynczym pojeździe   od strzała   znamy gabaryt.  Jak jedzie  już  rządek  za nami   to  kolejne pojazdy za tym pierwszym  są z opóźnieniem  przypisywane pod odpowiedni obiekt  ( zwłoka na realnym dystansie  około 20 do 30 metrów).   Komunikacja i responsywność  w przekazywaniu danych  do Edka  są ciut  szybsze w " nowym standardzie"  niż po ANT+ w starej 515.   Widok "przestrzenny" prezentowany w Edku  kolejna zarąbista sprawa.  Widzę  jakie " zwody" wyprawiają  kierowniki za mną i kiedy będę brany na "żyletki "  . Wtedy mocniej zaciskam zęby na moim "kierowniku" 😉😁 Generalnie  ......bajeczka. 

PS. 

Gdzieś się obiło o moje oczęta  aby zrobić aktualizację do nowej wersji softu w   nowej Varii.  Muszę to sprawdzić .  

Tak jest 6.34 i poprawiono to o czym pisałem powyżej. Wielki plus dla Garmina za szybką reakcję !!!!!

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1