Skocz do zawartości

[3000] rower dla czterolatki.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 

Jest zima, sezon rowerowy raczej martwy dla większości rowerzystów, ale z racji korzystnych warunków do jazdy zauważyłem, że kupiony w lecie Woom 2 robi się za mały dla córki. W związku z tym chciałbym się poradzić w sprawie kupna jakiegoś większego roweru. Woom powiem szczerze mistrzostwo świata, już za trzecią próbą nauczania córka zaczęła sama jeździć. Rower z racji wagi pewnie miał w tym swój udział. Jedno co w Woomie nie do końca mi się podoba to przełożenie. Na prostej drodze córka kręci jak młynkiem do kawy. Z tego co się orientowałem w woomie 3 jest podobny problem, ale jest też Woom 3 automagic, który ma dwa biegi zmieniające się automatycznie. W pierwszej kolejności chciałbym prosić o jakieś opinie, jeśli ktoś miał styczność z tą wersją napędu. Chciałbym wciąż kupić rower lekki, ale żeby dało się nim pojeździć trochę szybciej, bo osiągając prędkość około 12-14 km/h córka szybciej jechać nie jest w stanie i momentami uślizgują jej się stopy na pedałach. Słyszałem np. jeszcze o rowerach kubikes czy frog. Ciężko niektóre zobaczyć w sklepach do których mam dostęp. Proszę o jakieś porady co kupić. Budżet nie jest sztywny, podałem z faktu poprawnej nazwy tematu.

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

Ps. Córka 4 latka skończy w lipcu, wzrost około 105-107 cm

Napisano

Zerknij Puky ls pro 18. Będzie jeździł szybciej z racji większych kół 

Ale wszystki przez Ciebie wspomniane mają lepszą geometrię niż Woom'y.

Moje dzieciaki przy takim wieku i wzroście zaczynały ujeżdżać 20 calowego Authora Cosmic'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...