Skocz do zawartości

[licznik] Garmin edge 530 - zdublowane aktywności

tapir77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Stałem się posiadaczem ww licznika. Mam rownież zegarek garmin fenix. I mam kłopot z podwójną rejestracją aktywności w aplikacji garmin connect. 

Dodam, że zegarek mam ustawiony jako główne urządzenie do rejestracji aktywności. 

Ma ktoś jakieś doświadczenia w temacie? Da się to jakoś systemowo ustawić, czy trzeba ręcznie usuwać duble?

Pozdrawiam

Napisano

No ale przypadkiem nie włączasz dwóch aktywności z zegarka oraz z licznika? Nigdy nie sprawdzałem czy da się to wyłączyć, ale Garmin w takiej sytuacji słusznie interpretuje że zamierzałeś zarejestrować dwie aktywności. Jak jedziesz na rowerze to używasz edge, ewentualnie transmitujesz sobie tętno z nadgarstka.

Napisano

A potem na Stravie pokazuje, że jeździłeś sam ze sobą. ;) Albo używasz do rejestrowania aktywności zegarka albo komputerka, w przeciwnym razie to logiczne, że będziesz miał dwie oddzielne aktywności...

Napisano

Możesz ustawić tryb dodatkowego wyświetlacza lub w menu dodawania czujników wyszukać Fenixa pod czujnikiem tętna.
Ewentualnie poszukać w instrukcji lub napisać do suportu Garmina, który udzieli odpowiedzi. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...