Skocz do zawartości

[rama rowerowa] kupno ramy E-bike

Amarider

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, czy kupię gdzieś samą ramę z silnikiem, bateria i sterownikiem? Szukam ramy full suspension ze wspomaganiem elektrycznym. Jak dotąd nic nie znalazłem, może wy macie jakieś źródło kontakty?

Napisano

Apropos Speca - odkurzyłem wydanie specjalne BikeBoardu 1/2022 i wersja comp z rama Alu kosztowała 28 kzł . Tzn cały rower ! A co do samego silnika - to nie jest mocna  jednostka . 240W ( standardem jest 250 mocy ciągłej ) , moment 35Nm ( tyle co w mieszczuchach ) i aku 320Wh . Czyli  elektryk w wersji light . Tym rowerem powinieneś normalnie jeździć bez prądu , a wspomaganie włączać tylko na solidnych podjazdach . Nie mówię że to źle, wręcz odwrotnie. Sam chciałbym mieć tego typu silnik tylko nie wiem czy tego szukasz . Inna sprawa, nie wiem czy wtedy kiedy będzie potrzeba  wspomagania te 36Nm wystarczy . Normalne E MTB mają 70 - 75 - 80Nm . I jeszcze sprawa odgłosów wydawanych przez silnik - z różnych źródeł słyszałem że są nieznośne .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...