Skocz do zawartości

[Marka] Folta model CALVO - opinie

Docent83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przymierzam się do kupna roweru i zaproponowano mi rower marki FOLTA (polski producent) np model CALVO cena niespełna 3tys

Parametry przerzutki Shimano FD-M4000/Shimano RD-M4000 kaseta Shimano CS-HG51-8 / Shimano CS-HG400-9 / Shimano TZ500-7 korba Shimano Alivio FC-M4000  hamulce Shimano Alivio BR-M445 (tarczowe, hydrauliczne)

Ktoś zna tą firmę? może ją polecić lub odradzić? 

Dzięki za opinie :)

Napisano

Pierwszy rzut oka na geometrię ramy mówi "zabierz stąd tę poczwarę".

Po za tym rower występuje w trzech wersjach, podałeś wszystkie konfiguracje napędu w jednym wpisie i nie wspomniałeś o którą chodzi 😉

Napisano

docelowa konfiguracja to jeszcze zobaczymy... chciałem tu wypisać jakie producent daje opcję.

Bardziej chodzi o samą Markę - jakość wykonania itp bo pierwszy raz się z nią spotkałem

A rozwiniesz czemu "poczwara"?

Napisano
Cytat

Bardzo długa rura podsiodłowa, krótki reach, wysoki stack, stroma rura sterowa z długim mostkiem - taki rower utrudnia jazdę w terenie i praktycznie uniemożliwia przyjęcie wydajnej pozycji.

Za to dobrze nadaje się do przemierzania ścieżki rowerowej w wyprostowanej pozycji.

Napisano
17 godzin temu, Docent83 napisał:

bo wzięli z półki to co chińczykowi najdłużej zalegało i było najtańsze

w taki sposób się dzisiaj (dobrych) ram nie projektuje

ogólnie nic wartego uwagi, poszukaj sobie czegoś innego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...