Skocz do zawartości

[Góry Świętokrzyskie] Łysica

chudzinki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W planach przede wszystkim Łysica oraz okoliczne pagórki, czyli Pierścienica, Biesak, Patrol, może Telegraf, Karczówka. Gdzie warto podjechać? Bez tras "downhilowych". Podrzuci ktoś jakiś sprawdzony GPX tamtych stron? 🙂

Napisano

Trasę, którą przejechałem załączam. Mało asfaltu, długie przebiegi szutrami, trochę ścieżki i błota, więc rower górski zalecany albo będzie pchanie/przygoda. Są zjazdy ścieżką, ale nie hardcore.  Brak jedzenia i na sporym odcinku brak zasięgu - zaskakująco odludne tereny. Ładne lasy.  Start z parkingu przy campingu w Suchedniowie. Jedno "ciekawe" miejsce - na asfalcie przez wieś jest przerwa w drodze - 100 metrów enduro (zjazd do potoku i ostry wyjazd). Uwaga - to trasa z internetu a nie mój zapis - trzeba miejscami uważać bo ten GPX ma czasem kilka metrów błędu co może w lesie zmylić. Ogólnie - wycieczka na rower górski albo dla grawelowca/krosiarza co nie jęczy jak jest miejscami trudniej.

Zobacz to .

Za Ponurym bajki sznurym SC MTB 45km.gpx

Napisano

@Wojcio, dzięki, ale tylko jedna z tras przebiega przez Łysicę i to tylko przez nią. Może kiedyś, ale teraz nie o to mi chodzi 🙂.

Skupiam się na Łysicy i południowych terenach Kielc, czyli Chęcińsko-Kielecki Park Krajobrazowy.

Napisano

A to fajnie - jak coś znajdziesz a najlepiej przejedziesz, to się chwal. Tę "moją" trasę jechałem z braku laku dwa razy, bo kręcenie się w okolicach Kielc (z telegrafem) było rozczarowujące a Łysicy nie zdobyłem.

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 12.09.2023 o 11:18, chudzinki napisał:

Skupiam się na Łysicy i południowych terenach Kielc, czyli Chęcińsko-Kielecki Park Krajobrazowy.

Nikt tam nie jeździ? Serio? 🤔

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...