Skocz do zawartości

[Korba] FC-MT510

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Trochę wypadłem z obiegu, jeżeli chodzi o komponenty MTB.

Korba FC-MT510. Niby jest opisana, jako 1x12. Tyle że miałem ją już dawno, tyle że z zębatką Deore w napędzie 10s. A do jakiego napędu była ta zębatka, kompletnie nie pamiętam...

Czy wspomniana korba, prosto z pudełka, będzie działała z napędem 10s?

Napisano

Aj, no właśnie...

Chce wsadzić korbę MTB do ramy Gravel. Którą powinienem wybrać, oprócz GRX, żeby to działało prawidłowo? Im taniej, tym lepiej. Oczywiście mówimy o HT2.

Napisano

Na razie rozglądam się tylko teoretycznie. Jeżeli nie uda mi się sprzedać Framesetu, wtedy będę szukał już konkretnie żeby coś na nim jednak zbudować.

Napisano
4 minuty temu, ChuChu napisał:

Na razie rozglądam się tylko teoretycznie. Jeżeli nie uda mi się sprzedać Framesetu, wtedy będę szukał już konkretnie żeby coś na nim jednak zbudować.

Jak bym szukał używanej FC-MT700 lub FC-M7000 lub FC-M8000, nieważne czy 2x11 czy 1x11. Do tego blacik aftermarketowy 38 lub 40t i będzie doskonale.

Używaną FC-MT700 kupiłem dwa tygodnie temu za 95zł plus 12zł wysyłka.

Napisano

Albo chińczyk jak np. mpx11 a do niego blat z offsetem 6mm.

Jest jeszcze kwestia rozstawu ramion. Wszystkie tu wspomniane to szerokie korby mtb. Szosa/gravel mają węższe tylne widły i tam korba mtb może wyglądać dziwnie.

Napisano

Czyli wygląda na to, że bez kombinacji zostaje GRX. Zobaczymy. Na razie snuje teorię, bo jeździć czym mam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...