Skocz do zawartości

[Konwersja] Baranek na prostą kierownicę

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Bez wchodzenia w szczegóły, co, jak i po co. Tylko kwestie techniczne.

1. Korba MTB Shimano HT2 1x w Gravelu. Będzie pasowała, czy czekają mnie niespodzianki. Nie mam na myśli czy uda się załožyć, tylko czy nie wpadnę w pułapkę chociażby z linią łańcucha.

2. Klamki Tiagra: czy będą działały z TRP Spyre C? Mają taki sam ciąg jak klamkomanetki 4700?

Napisano
Cytat

Bez wchodzenia w szczegóły, co, jak i po co. Tylko kwestie techniczne.

Marzyciel

Cytat

1. Korba MTB Shimano HT2 1x w Gravelu. Będzie pasowała, czy czekają mnie niespodzianki. Nie mam na myśli czy uda się załožyć, tylko czy nie wpadnę w pułapkę chociażby z linią łańcucha.

FC-RX810-1 ma linię łańcucha 49,7mm.

FC-M8000-1 ma linię łańcucha 50mm. Z zębatką banless nawet ok.48,5mm.

Nie-boostowe korby MTB są dedykowane do piast 12x142, czyli aktualnego standardu gravelowego.

Jeździłem z piastą 12x142 i korbą FC-M7100 z linią 52mm i również było akceptowalnie.

Napisano
2 godziny temu, ChuChu napisał:

Klamki Tiagra: czy będą działały z TRP Spyre C? Mają taki sam ciąg jak klamkomanetki 4700?

A nie chcesz zamienić mechaniczne TRP na hydrauliki? Za 2 stówy kupisz na olx kompletne i zalane mt200, za niewiele więcej mt400

Napisano

Wiem i nie muszę szukać na OLX. Natomiast tak jak pisałem, nie będę się rozwodził dlaczego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...