Skocz do zawartości

[do x zł] Szukam trekinga/wycieczkowca/commutera

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Szukam dla siebie roweru do wszystkiego (czyli wiadomo - do wszystkiego do niczego 🤣).

Generalnie rower z przeznaczeniem na wycieczki - również kilkudniowe więc musi być wygodny, oraz na codzienne kulanie się po mieście (zakupy itp.) więc dobrze by było jakby był wytrzymały i praktyczny.

Koniecznie z Alfine 11 (tak wiem że cieknie 😛 ale przejechałem się na takim i się zakochałem w piastach wielobiegowych).

Mój budżet przemyśli każdą propozycję do powiedzmy 10 tyś.

Macie jakieś ciekawe propozycje?

Interesujący jest np Rose Black Lava 2 z paskiem chociaż raczej skłaniam się ku łańcuchowi z powodu ogólnej dostępności i niższej ceny.

Napisano
Cytat

Interesujący jest np Rose Black Lava 2 z paskiem chociaż raczej skłaniam się ku łańcuchowi z powodu ogólnej dostępności i niższej ceny.

Dostępność oczywiście jest różna jednak biorąc pod uwagę żywotność to chyba wolałbym ten pasek z uwagi na brak serwisu i ciszę. Łańcuch musisz smarować więc trzeba brać pod uwagę koszt smaru/środków do czyszczenia i czas jaki na to poświęcasz

Rose bardzo spoko ale ponad 15,5kg to nie jest mało

Możesz zerknąć na

https://www.bike-discount.de/de/cube-travel-slx-olive-n-black

Napisano
2 godziny temu, Mihau_ napisał:

Dostępność oczywiście jest różna jednak biorąc pod uwagę żywotność to chyba wolałbym ten pasek z uwagi na brak serwisu i ciszę. Łańcuch musisz smarować więc trzeba brać pod uwagę koszt smaru/środków do czyszczenia i czas jaki na to poświęcasz

Rose bardzo spoko ale ponad 15,5kg to nie jest mało

Możesz zerknąć na

https://www.bike-discount.de/de/cube-travel-slx-olive-n-black

A rama w paskowcu nie jest "słabsza", narażona na pękanie przez to że jest dzielona?

Ta waga w Rose jest podana razem z blokadą na tylne koło która lekka nie jest to pewnie ze 14,8kg będzie ważył, no ale to i tak o ok 1kg więcej niż Cube którego mi wysłałeś 🙂  no ale bagażnik w Rose jest masywniejszy więc w sumie chyba nie będzie aż tak dużej różnicy.

Ten Cube jest fajny ale nigdzie nie dostępny ☹️ chyba że ja nie umiem szukać.

Mam taki fajny łańcuch że bez szlifierki nie da rady, a też na długo roweru samego nie zostawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...