Skocz do zawartości

[Rower dla amatora] Jaki rower polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam z góry uprzedzam że w kwestii rowerów jestem amatorem.

Chciałbym zakupić rower głównie do jazdy po ulicy i drogach polnych, typowo szosowy odpada nie bedą to długie trasy chociaż kto wie czy potem ich nie będę robił. Chciałbym żeby rower mieścił się w cenie 1000 - 1500 zł ale jeżeli będzie jakaś super oferta albo przeskok komfortu to jestem w stanie nagiąć budżet do 2000 zł. Jaki rower polecacie, macie jakieś swoje propozycję ?

180 cm wzrostu, 73kg wagi 

Napisano

Czy takim rowerem trekingowym można wjechać w teren ? Wydaje mi się że do polnych dróg czy dziurawych się za bardzo nie nadaje przynajmniej takie opinie czytałem, co uważacie ?

Napisano
23 minuty temu, Hundred napisał:

Czy takim rowerem trekingowym można wjechać w teren ? Wydaje mi się że do polnych dróg czy dziurawych się za bardzo nie nadaje przynajmniej takie opinie czytałem, co uważacie ?

Wjedziesz wszędzie, a to czy pojedziesz po grząskim/nieutwardzonym podłożu to zależy głównie od szerokości opon i ciśnienia w nich. Sam rok temu kupiłem riverside500 i ten rower w cenie ok. ~1200zł (masa ofert w całej Polsce na OLX za niewiele używane rower) jest absolutnie bezkonkurencyjny na rynku. Za  te 1799 myśle że jest rownież absolutnie bezkonkurencyjny xd  Jednak ostrzegam że rower trzeba po zakupie - czy to nowy/czy używany przeserwisować - poluzować łożyska, dać im smaru, regulacja przerzutki, czyszczenie łańcucha i kasety z gównianego smaru sklepowego, itp. Jaki rower byś nie kupił to trzeba o niego dbać, żeby jeździło sie lekko i z przyjemnością - ogniwa łańcucha przyjemnie brzmiały wpadajac w zebatki (czego mozna posluchac jadac w tunelu czy miedzy balustradami np). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...