fredfreddy Napisano 23 Maja 2023 Napisano 23 Maja 2023 Hej, 1. Jesteście w stanie polecić trwały i lekki bagażnik rowerowy tylny z klapką do roweru z kołami w rozmiarze 28 cali i hamulcami tarczowymi (Riverside 500)? 2. Czy macie jakiś sposób na bezpieczne przymocowanie zwykłego plecaka z laptopem na bagażniku rowerowym (nie chcę używać sakw)? Czy przytrzymanie klapką bagażnika + mocne gumy do bagażnika wystarczy?
WaGiant Napisano 23 Maja 2023 Napisano 23 Maja 2023 Jeśli to ma być zwykły plecak to moim zdaniem marny pomysł . Musiałbyś mieć jakiś specjalny ,,wytłumiony" plecak albo wkładkę , pokrowiec . ??? Tak czy siak ,,klapa " nie załatwi sprawy . Będzie się telepać . Gumy już lepiej ale i tak nie polecam . Moim zdaniem sakwa + amortyzujący pokrowiec . Są sakwy które można ,,przerobić " na plecak .
wymiennik Napisano 23 Maja 2023 Napisano 23 Maja 2023 Kiedyś widziałem u koleżanki w pracy na rowerze bagażnik tylny w kształcie litery L, na którym stał plecak stojący tyłem do kierunku jazdy i był przypięty jakimiś paskami, żeby nie spadł. Coś w tym stylu: https://allegro.pl/oferta/steco-monkey-mee-stelaz-do-bagaznika-na-plecak-11150470241?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery-akc_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17958852426&gclid=EAIaIQobChMIsOmMoZWM_wIV-uyyCh1MQQpuEAQYASABEgLw3PD_BwE Tylko tamten miał dorobione w dolnej części boczne wzmocnienia z jakiegoś plastiku, żeby plecak nie mógł spaść na boki. Ona miała taki cały bagażnik, a to wyzej to jest tylko stelaż montowany na innym bagażniku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.