Skocz do zawartości

[3000-3500] Trekking do wożenia dziecka i do pracy.

buba88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początek mam 171cm i 68kg.

Szukam roweru do wożenia dziecka do żłobka i później jazda do pracy, w sumie ta trasa ma 5,5km.

Aktualnie jeżdżę starym 'góralem' i ciągnę za sobą przyczepkę.

Jako, że idzie wiosna a pociecha jest niewielka to chcę ją wozić w foteliku przednim.

Po zamontowaniu fotelika w aktualnym rowerze nie mam miejsca między fotelikiem a siodełkiem żebym mógł się zmieścić przy ruszaniu.

Szukam roweru używanego, a jako fanaberie wymyśliłem sobie, że chce żeby był na pasku, miał przerzutki w piaście i sztywny widelec.

Nie wiem jaki wybrać rozmiar ramy.

Napisano

Oczywiście przyczepka jest najlepsza ale w tym wypadku, tj. dom-żłobek-praca będzie to problematyczne, sam próbowałem i poległem.

@buba88 Jeżdżąc balansujesz ciałem, mając dziecko i fotelik między kierownicą a siodełkiem mocno ograniczasz swobodę ruchu, nie mówiąc już o tym, że dziecko z przodu będzie odwracać Twoją uwagę od trasy, czy tego chcesz czy nie.

Napisano

Ja z Żoną wspólnie trójkę dzieci w foteliku montowany z przodu woziliśmy głównie po mieście. Nie wyobrażam sobie fotelika z tyłu. Z najmłodszą objeździłem nawet single w Bardzie, oczywiście na spokojnie, dla zabawy.

Zaznaczę że oboje jesteśmy słusznego wzrostu, Żona nawet minimalnie wyższa od autora tematu.

Napisano

https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-500-lf-niska-rama/_/R-p-336198 

W opisie jest info o foteliku. 

Wiadomo, błotniki itp też są. 

Z powodu fotelika proponuje niską ramę. 

https://www.decathlon.pl/p/mp/ok-baby/fotelik-rowerowy-dzieciecy-tylny-na-rame-okbaby-10-srebrny-ciemnoszary/_/R-p-dd2851e2-0434-47f9-b3cc-1e59fb341d43 

Według mnie fotelik z przodu jest złym pomysłem. 

Kupowanie używanych części itp gdy dziecko ma z tym kontakt jest nie odpowiedzialne. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...